[]

y.disindan telefon alma kaydettirme?

bu olaylar nasil oluyor? misal kardesim almanyaya gidecek ordan iphone 5 siparis edeyim diyorum ama cok anlamaz bu islerden ben de anlamiyorum ne yapmasi gerekiyor? anneye anlatr gbi anlatrsaniz sevinirim.




 
maliyeye gidip 100 tl vergi yatırıyorsunuz sonra pasaport ve makbuzla telefoncuya gidiyorsunuz. en son böyleydi.


  • bihaber  (29.12.12 14:16:26 ~ 22:57:00) 
- pasaporta son iki yil icinde telefon kaydedilmemis olmali.

- islem ucreti 100 tl degil, vergi dairesine odenen "sey" 100 tl, sonra telefoncuya gidip bazen para vermeden bazen 5-20 tl vererek kayit yaptiriyorsunuz. imza gerekiyor, o yuzden pasaport sahibi ile gitmek gerekiyor.

- telefonun kapanmasi icin geri sayim, turkiye'ye girip telefona turk sim karti takmanizdan itibaren basliyor. eger 2 ay sonra gelecek bir pasaporta kaydettirecekseniz, isterseniz 2 ay sim'siz kullanin telefonu (iphone5'i sim'siz kullanamiyor/setup edemiyor olabilirsiniz, bilmiyorum) kapanmaz.

- kapansa bile gsm networkune baglanmiyor wifi ile kullanmaya devam edebilirsiniz. emin degilim ama sonra islemleri yapinca tekrar aciliyor, kapaninca ebediyen kapanmiyor.

- imei numaranizi caldirir/klonlatir (yani baskasi calar ve kendi telefonuna kopyalar) ve sebekeye ayni anda bagli olursaniz, o imei'ye ait tum telefonlari kapatiyor. actirmak icin turkiye'den fatura ile basvurmaniz gerekiyor, yoksa gecmis olsun. (imei numarasi telefonun kutusunda yazar... pil kapagi varsa pil yuvasinin icinde/civarinda yazar... telefondan *#06# yapan herkes de gorebilir)
  • disq  (29.12.12 18:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.