[]

kediye yaş mama ne sıklıkla verilmeli + 2 soru daha

8 aylık bir siyam kedim var. bol bol da yaş mama. arada sırada bir konserve açıp veriyorum. 1 günde bitiriyor. ne sıklıkla vermeliyim? 3-4 günde bir iyi midir?
www.juenpetmarket.com
veya
www.juenpetmarket.com
www.juenpetmarket.com
veriyorum. iyi markalar mı?

son sorum bu 8 aylık oğluş 3 kilo 200 gram civarı. çok mu zayıf? kemikleri sayılıyor ama sanırım siyamlar ince oluyor.

mama olarak royal caninin 2-12 aylık kedilere olan mamasından kullanıyorum. şimdi kısırlaştırsam hemen mama değiştirmem gerekir mi? daha iyi mamalar var mı? bu tavuklu ama benim gözlemlediğim benim kedi et ve balığa bayılıyor.

danke şimdiden.

edit: bir de pişirmeden verdim yanlışlıkla, burada pişirilerek diyor, bir şey olur mu yaw? pişirerek vereceksek ev yemeği veririm zaten.

 
Yaş mamayı seviyorsa iyi birşey ancak 3-4 günde bile çok fazla. Hem bağırsak sıkıntıları olsun hem sindirim sıkıntıları olsun ortaya çıkabilir. Siyamlar çok hassastır, özellikle bağırsak idrar yolu konusunda. Ben ıslak mama markalarının ikisini de bilmiyorum. İyi olup olmadığını bir veterinere sorabilirsin.
Kilosu gayet normal, hatta biraz da şişkoca bir siyam için. Çok küçükmüş çünkü daha. Siyamların yapısı kaslıdır. Çok hareketli oldukları için de zaten zayıf kalırlar.
Kısırlaştırma halinde de mama değiştirmene gerek yok. Çünkü siyam yine çok kilo almıyor. Ben hep erkek siyamlar baktım gerçi. Dişiyse eğer belki biraz kilo alabilir.
Royal Canin fena değil mama olarak. Seviyorsa ondan devam edilebilir (:
  • shoric  (28.12.12 13:39:11) 
Editine edit: Ev yemeği işi hayvanlar için çok zor. Yağ ve tuz veremeyeceğinden kendi yemeğini asla paylaşmaman gerekiyor. Tatlı da zaten yiyemezler. Besini çiğ vermen zaten direk parazit sıkıntısı. Özel et alıp, haşlamak, içine gerekli karbonhidrat, tahılı eklemek vs. çok zor. Bu yüzden kuru ve yaş mama yemesi daha rahat içinde her türlü besin kaynağı olduğundan.


  • shoric  (28.12.12 13:42:51) 
ev yemeği derken tabi nohutlu pilav gibi demek istemedim :) ne bileyim haşlanmış tavuk, haşlanmış et, kızarmış balık falan zevkle tüketiyor ama sindirim sistemi hassas ise uzak durayım en iyisi.


  • passion rules the game  (28.12.12 13:45:13) 
mamalar kötü.


  • kayranin kedisi  (28.12.12 14:01:10) 
@kayranin kedisi iyi bir yaş mama önerebilir misin?


  • passion rules the game  (28.12.12 14:03:25) 
internette evde yapılmış mama tarifleri var onları deneyebilirsin.


  • yue  (28.12.12 14:07:42) 
Yaş mamaları fast food gibi düşünebilirsiniz. obesite, diş ve dişeti problemleri uzun vadede oluşabiliyor. eğer yaş mamaya fazlaca alıştırırsanız ileride kuru mamayı reddedebilir ve bu size sağlık problemleri dışında ekonomik külfet olarak ta geri dönebilir. Haftada 2 adeti geçmemekte yarar var.Hatta çok alıştırmadan daha da azaltabilirsiniz.
kilo ile ilgili hekiminize danışmanızda yarar var. Mamanızın üzerindeki oranlara dikkat edin ve mamanızı ölçekli kullanın. kısırlaştırıldıktan sonra kilosuna daha dikkat etmeniz lazım.
Elinizdeki mama bittikten sonra kısırlaştırılmış kediler için bulunan diyetlere geçebilirsiniz.
  • mastor  (28.12.12 14:16:12 ~ 14:21:54) 
verdiğin yaş mamalar kalitesiz. royal canin, hill's gibi markaların yaş maması var.

ben kedilerime kuru mamanın yanında arada "diyet ton balığı" veriyorum. tavsiye ederim.

bence yaş mama miktarını veterinere danışarak ayarlar.
  • mea maxima culpa  (28.12.12 15:04:40) 
yaş mamalar dişlerde de sorun yaratabiliyor. kuru mama kedi için daha sağlıklı ne kadar yaş mamaya bayılıyor da olsalar. özellikle markasız yaş mamalara hayvanların en iğrenç yerlerini koyuyorlar.


  • trachemys scripta elegans  (28.12.12 15:24:37) 
kesinlikle whiskas, le cat gibi markaların mamalarını kullanma. 2-3 marka daha var bu tarz. sürekli fast food vermek gibi bir şey ve böbreklerde veya mesanede birikime yol açıp zamanla böbrek yetmezliğinden ölüme kadar götürebiliyor. bilinçli bi veterinere gidersen söyler. benim veteriner söylemişti ama hatırlamıyorum diğer sakıncalı markaları. veterinerlerde satılan profesyonel mamalardan veya royal caninden şaşma. bir çok petshopta açık royal canin de var paket olmasın veteriner de uzak dersen.

onun dışında sık sık yaş mama da sakıncalı. sindirim sistemine zarar. benimkine haftada veya iki haftada bir veriyorum konservelerden. ufak konserveleri 2 kerede, normalleri 3-4 kerede koyuyurum bir postada hepsini yiyip dokunmasın diye.

sürekli de aynı kuru mamayı verme. arada balıklı arada ciğerli arada av hayvanlı, sebzeli, tavuklu, kümes hayvanlı, vs ver. uzun müddet aynı mamayı vermek besin açısından eksik kalmasına yol açabilir. biz bile hergün aynı yemeği yememeliyiz ki kedi dediğin ufacık bişey.

benimki dişi ve tekir olduğundan siyamlarla ilgili fikir veremeyeceğim beslenme açısından.

eyyorlamam bu kadar.
  • rakunzelll  (11.01.13 01:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.