[]

bu samsun'da ne var?

yine samsun yine tecavüz.
aklım almıyor okuduğum tecavüz haberlerinin %60 ı samsun'dur herhalde.
misal en son olarak www.haberturk.com
ne var bu ilde anlamadım?

 
bugün adliyelerin tuik için hazırladığı raporları okudum. ilk işim samsuna bakmak oldu bunun muhabirle alakası yok. gerçekten var bir bokluk kadına şiddet ve tecavüz olaylarında karadeniz almış başını gitmiş yani doğu sanıyordum amma alakası yok.


  • zenigt  (28.12.12 10:19:54) 
küçük yerleşim yerlerinde şöyle bir şey var, halk bazı şeyleri sonradan görünce azıtıyor. yani sen hayatında mini etekli kız görmemiş adamların içine üniversite kurunca, haliyle adamlar kaldıramıyor bu durumu ve kendilerine hakim olamıyorlar.

bunu yanında etkin köken, değişik insan çeşitleri ve ilçedeki genel siyasi bakışında biraz etkisi var bence. yani kimse öğrencilere sahip çıkmazsa sapık ruhlu herfilerde kendilerine dur diyen olmadığı için rahat rahat hareket ederler. bi bayan için küçük yerlerde öğrenci olmak zor, rahatsız edildikleri için okulu bırakanlar bile oluyor içlerinde.
  • eyyorlamam bu gadar  (28.12.12 10:30:55) 
bence samsun'daki dha muhabiri çok çalışıyor. habere tıklamadan önce dha mahreçli bir haber olduğunu tahmin etmiştim. sürekli mahkemede takılıyor herif heralde para kazanmak için. samsun gayet modern ve güzel bir şehirdir. halkı da bir çok şehre göre açık fikirlidir. mesela x şehrinde belki daha fazla tecavüz olayı oluyordur, ama oradaki muhabir mahkemede takılmıyorsa nasıl yansıyacak.

ek: Suç oranı en düşük 21. şehir SAMSUN Türkiye'nin yaşanılabilir illeri sıralamasında 17. sırada. fotogaleri.haberler.com

türkiye'de 81 şehir var.
  • and justice erol  (28.12.12 10:36:53 ~ 10:40:51) 
@bidksenkimdin
samsun merkezi kastetmedim zaten. küçük yerler derken, ilçeleri ve oralara kurulan meslek yüksek okullarını vurgulamak istedim.

  • eyyorlamam bu gadar  (28.12.12 10:48:57) 
@eyyorlamam bu gadar

bu durumu samsun'la sınırlamaman gerek. bırak türkiye'yi abd de dahil olmak üzere dünyanın bütün coğrafyalarında taşra, göreli olarak tutucu ve muhafazakar olur. bunu kıran en önemli şey turizm(özellikle deniz turizmi) ve üniversitelerdir.
  • and justice erol  (28.12.12 10:54:01) 
sosyal uçurumların çarpışması. want2die özetlemiş. halkımızın cahilliğinin önüne geçilemiyor maalesef.


  • drdolantin  (28.12.12 11:02:44) 
ilkadım denilen ilçe zaten merkez. kenar köy falan değil yani. samsun merkez idi samsun ilkadım oldu ismi.
senelerdir samsundayım bi tane denk gelemedim şu haberlere. gavatın biri mahkemenin kapısında bekliyo kesin. gayet rahat gezilebilen açık saçık da giyilebilen ve her şehirde olduğu gibi dönüp bakan erkeklerin de olduğu bi şehir. küçük bi şehir diyen olmuş. samsunun yakınından bile geçmemiştir o arkadaş muhakkak. biz samsunlular olarak bilmem ne mahallesindeki mahalle kavgasından bile kulaktan kulağa haberdar olabilirken bu tecavüz haberlerini sadece tv'den gazeteden alıyoruz ve bu beni çok şaşırtıyo. yani bi tane bile haberimiz olmaz mı lan. hep mi gözümüzden kaçıyo?

senin yaşadığın şehirdeki olaylar neyse burdakiler de aynı kardeşim. yobazlık falan değil mevzu. her ilin köy kesimlerinde olur zaten onlar. sadece samsunda değl. kaldı ki bu haberler ilkadım ilçesi diye veriliyo. ulan ilkadım dediğiniz merkez zaten. samsunun merkezi ilkadım olarak değiştirildi geçen senelerde.

sıkıntı tamamen habercide.
  • alikavazinmahmut  (28.12.12 11:09:41) 
haberlerden yola çıkınca böyle bir durum var gerçekten ancak tecavüz, aldatma, eşler arası şiddet gibi konularda gerçekten diğer illerden fazla vaka ortaya çıkıyor mu bunu resmi kayıtlara bakarak söylemek gerek.


  • bihaber  (28.12.12 11:32:50) 
samsunun merkezi güzeldir moderndir ama ilçeleri tam bir yobazdır. Bafra,çarşamba bunlara örnek. He onun dışında Ondokuzmayıs ilçeside çok moderndir.


  • lathspell  (28.12.12 12:03:41) 
@and justice erol
ben samsun'la sınırlamadım zaten, genel olarak küçük yerleşim yerleri dedim.

  • eyyorlamam bu gadar  (28.12.12 12:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.