[]

Kararsız Kaldım

Selamlar.

Muhtemelen taşak geçen cevaplar verilecek ama ben yine de sorayım. Bir kaç farklı fikre ihtiyacım var çünkü.

Üniversite son sınıftayım, haziranda bitiyor okul. Ailemle yaşıyorum. Bıktım. Bombok bir semtte oturuyoruz ve günde en az 3 saatim okula gidip gelirken yollarda geçiyor. Liseden beri bu yolu her gün çekmekten ne kadar bıktığımı tahmin edemezsiniz. Ayrıca ailemle yaşamaktan da bıktım. Eşşek kadar adamım ve ailem çok baskıcı ve müdahaleci. Odamın kapısını bile kilitleyemiyorum. Çok dindarlar. Ben değilim. Alkol aldığım zaman eve girdiğimde kokudan falan yakalanmamak için bin türlü takla atıyorum. Zaten gece eve dönmek binbir güçlük falan. Sürekli yaşam alanıma müdahale ediyorlar. Nefret ediyorum kısacası burada ailemle yaşamaktan.

Okul bitince master yapmak istiyorum yurt dışında. Babam buna destek veriyor. Muhtemelen masterim için maddi olarak destek olacak bana ama programlar çok pahalı. Ben de bunun için bir süredir para biriktiriyordum. Bir an önce kaçmak istiyordum türkiye'den. ama son zamanlarda düşünüyorum da aslında kaçmak istediğim şey türkiye mi yoksa sadece bu ailemin yanında yaşayıp 3 saat yol çektiğim sikko yaşam mı ondan emin değilim. bu sebepten dolayı okul bitince 1-2 yıl türkiye'de çalışıp mastera sonra gitmeye karar verdim gibi birşey.

Neyse, konuya gelirsek. Bu aralar aşırı derecede bıkmış durumdayım bu yaşamımdan. Hani derler ya burama kadar geldi diye. öyle. son sene derslerim ve bitirme projesi vs. derken de inanılmaz yoğunum. kaldıramıyorum artık. Eve çıkmak istiyorum. Ama ailem buna tamamen karşı. e maddi destek vermeyecekler. Dolayısıyla eve çıkarsam master için biriktirmeye başladığım parayı harcamam gerekecek. bu para yaza kadar beni çıkarabilir, okul bitince de işe başlar ödemeye devam ederim.

Durum şöyle. Bir taraftan biriktirdiğim parayı toprağa gömer gibi gidip kiraya vermek zor geliyor, baya masraf çıkacak. Duygusal mı karar veriyorum diye çekiniyorum. Ama diğer taraftan da ömrümün en güzel yılları bu lanet yaşamla geçiyor. "4-5 ay daha sabret" diyor çoğu kişi ama hayatı ertele ertele nereye kadar? Hem vallahi o 4-5 ayı da sabredecek halim kalmadı. Yani biriktirdiğim 3-5bin lira para gençliğimin en güzel zamanından şu 4-5 aylık dilimden daha mı kıymetli? ki zaten masterımı da karşılayacak bi para değil elimdeki miktar.

Parayı yiyip çıksam mı eve? Yoksa sabretsem mi? Bir akıl verin rica ediyorum. Sonuna kadar okuyup ciddiye alarak cevap veren herkese teşekkürler.

 
bence ayrı eve çık,çünkü çok bunalmışsın,rahatlaman için ayrı ev şart.ama şu da var;ayrı eve çıkınca ailen senin için kabus olmaktan çıkmayacak.yine bir şekilde hayatına müdahale edecekler.yani ayrı eve çıkınca da kurtulamıyosun ne yazık ki.


  • rock n roll  (27.12.12 23:22:29) 
ömrümün en güzel yılları demişsin de, bence insanın ömrünün en güzel yılları gezip tozup eğlendiği değil mutlu olduğu yıllardır. ailen gerçekten çok baskıcı olabilir ama bence biraz daha sabredip hem onlara karşı kırıcı olmamış olursun hem de paranı biriktirmeye devam edersin. okul bitince de ne istersen onu yaparsın. zaten istediğini yapınca da ömrünün en güzel yılları onlar olmuş olur sorun çözülür.


  • mystb  (27.12.12 23:23:49) 
Ayrı eve cikmaktansa 1-2 ay evde kalan arkadaşlarının yanına gidebilirsin. Masraflarına da ortak olursun. derslerin durumunu belirtirsen ailen de çok sorun etmez bence.


  • 44  (27.12.12 23:29:31) 
yurtdışı için biraz daha dişini sık.
burada sikko bir evde sikko ama özgür olduğunu rahat içeceğini düşünerek yaşayacaksın ama diger tarafta yurtdışında master yapacaksın hem geleceğin için avantajlı hemde tam anlamıyla eğlencenin a.ına koyarsın öle düşün. ama söyleyeyim 3-5bin lira bu daha değersiz kafamı taşlara vuruyorum yapmadığım şeyler için

  • exodia  (27.12.12 23:31:19) 
Sunu da unutmayalım, en güzel yıllar hiç bitmez. 35 yaşındayım, 1,5 yaşındaki kızımın baba demesi, benden mamma istemesi, beni görünce elimdeki poseti almasi ve dahası; bu zamanı, ömrümün en güzel zamanı yapiyor.


  • 44  (27.12.12 23:34:04) 
dostum seninki dert değil. belki zoruna gidecek ama buldun da bunadın mı diyeceğim. ailen seni düşündüğü için işine karışıyor. aileden kaçmak için master o şu bu yapma. masterı kendin için sevdiğin iş için yap. ayrı eve çıkmak hiç bir zaman çözüm değil.


  • inanmazsan inanma  (27.12.12 23:35:28) 
3-5bin liraya zaten yurtdışında master nerede yapıcan? canın ne istiyorsa onu yap, zaten tıpış tıpış babanın yanına dönersin bu yaşa kadar hiç ailenin yanından ayrılmadıysan. kasıcı ve gereksiz bir dönem oluyor.


  • roket adam  (27.12.12 23:52:23) 
şimdi eve çıkıp başına buyruk iş yaparsan okul bitince de 1-2 sene çalışırsan baban master için yardımcı olmayabilir de sana. sen kendi yolunu planını çizmiş oluyorsun çünkü böyle. bence okuldan sonra direk mastera git babanın desteğiyle, döndüğünde hem iş bulursun hem de uzak oluyor gibi sebeplerle eve çıkabilirsin.


  • nıç  (28.12.12 00:19:41) 
Master icin burs imkanlarini bir arastirmissindir eminim ama amacin sadece yurtdisina kacmaksa yuksege burada baslayip erasmusla da gidebilirsin, hem hibe de alirsin. Bence birkac gunlugune arkadasinda ya da varsa kardesinde/kuzeninde filan kal, proje donemiyse atolyede uyu vs. Biraz uzaklasmak iyi gelir, sabir esigini arttirir. Parani harcama, birikmis parayi yemek kolay ama 3-5 bin olsa bile yeniden bir araya getirmek zor. Altina, euroya filan cevir, nebileyim hazir devlet %25 faiz veriyorken bireysel emeklilige filan yatir onu bir kosede dursun. Ev bulmak, komisyon, depozito, elektrigi suyu gazi actirmak, nakliye falan filan bunlar zor isler. Sadece bu isler icin kafadan en az 2.000 gidiyor zaten.


  • lotesse  (28.12.12 00:19:56) 
ne zamandan beri onlardan kendini böyle keskin ifadelerle ayırıyorsun, merak ettim? benim ailem de sizinkiler gibi. çok haklısın. hakikaten bazen insan çok bunalıyor. neyse çok ahkam kesmeyeceğim.
cok müdahale ettiklerinde ben de çileden çıkıyorum bırakıp gidesim geliyor. ama bir süre uzak kalınca öfkem kalmıyor ve tekrar değerlendiriyorum onlarla ilişkimi. ve anlıyorumki aile harika bişey. müdahale cart curt, bunlar zaten 2 3 seneye hayatından çıkıcak.
"ömrümün en güzel yılları demişsin de, bence insanın ömrünün en güzel yılları gezip tozup eğlendiği değil mutlu olduğu yıllardır. ailen gerçekten çok baskıcı olabilir ama bence biraz daha sabredip hem onlara karşı kırıcı olmamış olursun hem de paranı biriktirmeye devam edersin. okul bitince de ne istersen onu yaparsın. zaten istediğini yapınca da ömrünün en güzel yılları onlar olmuş olur sorun çözülür."
@mystb ye harfiyen katılıyorum. tekrar yazdım ki tekrar oku diye:)
  • klark  (28.12.12 00:32:49 ~ 00:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.