[]

Vücut Atması

Öncelikle vücut atması terimi için referans noktası: www.youtube.com


Olayımız şöyle: Uykuya dalmadan önce falan, vücudumdaki kaslardan bir tanesi kafasına göre atıyor böyle. Yani kolum ya da bacağım, çok kısa bir anlık olarak sağa sola falan oynuyor. Uykumu açıyor tabi hafif bir şekilde bu, o şekilde fark ediyorum.

Bu normal bir şey midir, son 2-3 senedir var galiba, bir sıkıntısını da görmedim ama:

a-) Neden oluyor?
b-) Benim için herhangi bir tehlikesi var mı (sağlık vs.)

Teşekkürler,

 
normal. sağlıklı. rahatla bolca gün içinde. o bence elektrik akımı çünkü insandan insana atladığını gördüm. hatta bi sefer köpeğim seğirdi ve bana da geçti ben de seğirdim. yorgunlukta filan daha çok oluyor bana. çok değişik versiyonları da var mesela bende patlama sesi duyarak uyanma oluyordu paat diye bir ses. uyanıyorsun bakıyosun hiçbişi yok. exploding head (patlayan kafa) sendromuymuş. inanmayan vikiden bakabilir.


  • kediebesi  (27.12.12 23:04:25 ~ 23:06:21) 
sigara alkol uyusturucu stres var mı?


  • umutxtr  (27.12.12 23:07:06) 
@umutxtr Sigara alkol var, uyuşturucu yok stres orta düzeyde


  • zaugnakhaldun  (27.12.12 23:09:41) 
vücut çok yorgun olunca atar uykuya dalarken...


  • 9kuyruklukedi  (27.12.12 23:15:02) 
@neferkitty, aslında dediğine çok yakın bir durum benimkisi, ilk dalgınlığı geçiyorum; nefesim yavaşlamaya başlayacakken bu oluyor (şimdiye kadar hiç rüya durumu olmadı ama) ve nefesim eski haline dönüyor tekrar, hemen uykuya odaklanırsam bir kez daha seğirme olmadan uykuya dalıyorum. Odaklanmayıp zihnimi açarsam ileride tekrar uykuya dalarken bir kez daha seğiriyor.


  • zaugnakhaldun  (27.12.12 23:16:52) 
vücut çok yorgunsa oluyor çoğunlukla. bir de özellikle bana normalde uyumamam gereken yerlerde oluyor. mesela çok yorgunken metro ile eve gelirken, otobüste ya da tam uykuya dalarken vücut bir nevi kendini uyandırıyor.


  • mystb  (27.12.12 23:18:22) 
@9kuyruklukedi, yok bu yorgun olup olmamamdan bağımsız her zaman yaşanmakta =)


  • zaugnakhaldun  (27.12.12 23:18:46) 
aynısı bana da oluyor. nöroloji'ye gittim fibormiyalji falan ilacı verdi geçmedi. bana kalırsa stresten oluyor. azaldı gibi ama hala oluyor. laf aramızda reserved.


  • goodz  (27.12.12 23:36:45) 
house'dan hatırladığım kadarıyla;
vücud uyumak üzereyken kalp atışları yavaşlar. kalp atışlarının yavaşlamasıyla beyin vücudun öldüğünü zanneder ve kasların kasılmasını sağlar. bu sıçramalarda bu sebeple oluyoMUŞ.

  • trajikomix  (28.12.12 00:00:32) 
nefesini tutuyor veya burnunu yastığa gömüyor da olabilirsin.


  • kediebesi  (28.12.12 00:02:50) 
trajikomiks +1 olayın aslı o. vücut öldüğünü düşünüp kaslarına uyarı yolluyor bu da sıçrama olarak uykunda hissediliyor. genellikle de dalarken olur. tehlikesi yok hayatta olduğunu gösteriyor :).


  • bass solo take one  (28.12.12 00:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.