[]

excel'de bir hücreye x*y yazınca sumda tüm hücrelerin toplamını alma

bunun yolu var mı?

yani hücrelerin içi 4*3 gibi sayılarla dolu olacak ve ben bunların toplamını alacağım ama 4*3 vs. çarpım yazdığımda text olarak alıyor herhalde.


 
4'ü *'i ve 3'ü 3 ayrı sütuna yazarsan. toplamını aldığın yere de ona göre bi formül koyarsan istediğin olur gibi geldi bana.


  • kta  (27.12.12 17:18:38) 
o olur da aynı sütunda halletmek istiyorum.


  • uckac  (27.12.12 17:41:42) 
ufak bi örnekleme yapıp gönderirsen excel'de halletmeye çalışırım. sorunu tam olarak anlayamadım çünkü. eğer özel bilgiler ise sayıları textleri değiştirerek bi örnek gönder istersen. mail adresimi mesaj atıyorum.


  • winstoncash  (27.12.12 19:30:27) 
Alttaki A1'de bulunan x*y çarpımının sonucunu veriyor.

=SOLDAN(A1;BUL("*";A1)-1)*SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";A1))

Bunları tüm hücreler için toplatmak lazım onun için de ya ayrı bir sütun ya da VB kullanmak lazım herhalde.
  • turkay  (27.12.12 20:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.