[]

arka ayaklarını sürükleyen kedi...

öğle yemeği molasında bir kediye rastladım, arka bacaklarını sürükleyerek gitmeye çalışıyordu, ilk dikkatimi çeken şey zayıflığı oldu.

normal kedi gibi sırtı düz değil kambur gibiydi. o haline rağmen çok hızlı hareket ediyor, pisi pisi deyince acı bir miyavlama şeklinde karşılık veriyor ama yanına yaklaştırmıyor. sevmeye çalıştım, çağırdım ama tek yaptığı şey kaçmak oldu. yemekhaneden biraz yemek alıp götürdüm, ulaşabileceği bir yere koydum, ben uzaklaşınca yedi. fazla sıkıştıramadım yola çıkacak diye arabalar vızır vızır geçiyor burda.

muhtemelen araba çarptı bir yerleri kırık bilmiyorum pek tecrübem yok ama ben bu kediye nasıl yardım edebilirim? nasıl yakalayabilirim canını acıtmadan? yanlış bir yerine dokunurum, sakat kalır diye korkuyorum.

bulunduğu yer onun için çok tehlikeli, etrafta evler falan yok, bir benzinlik ve bizim iş yeri var. en azından kendi evimin oraya götüreyim diyorum.

küçük bir ilçedeyim, buradaki veterinerler büyükbaş veterineri hep, dükkanlarında bile durmuyorlar köy köy geziyorlar sürekli. yakalayabilirsem genede ilk veterinere götüreceğim tabii ki.

bu haliyle çöp bile karıştıramaz, birinin beslemesi lazım, ne yapayım?

 
omurga hasarı veya başka kırık olası gibi. Röntgensiz birşey demek oldukça küçük.Şehirde havlu, eldiven, kedi kafesi ile 2-3 kişi ancak yakalayabiliyor. Siz ilçede ve yalnızsınız. Bir kedi kafesi edinip belki yiyecekle yavaş yavaş kandırabilirsiniz. Örneğin kafesin az önüne yiyecek koyup uzaklaşmak, daha sonra kafesin içine koyup uzaktan seyredip içine girdiğinde kapağını örtmek..kafes bulabilecek bir yerde misiniz bilmiyorum .


  • mastor  (27.12.12 14:15:25) 
peki normal kedi gibi ensesinden tutulur mu zarar verir miyim omurgasına?

kedi kafesi bulamam, sağlam bir kutuya hava delikleri açıp ona koyarak arabayla taşıyabilirim.
  • yue  (27.12.12 14:22:43) 
o da olur. Kırık mı değil mi bilmediğimiz için net birşey söylemek zor. ancak çok düşük bir ihtimal. zaten sokak hayvanlarıyla o esnada boğuşmada yaşanabiliyor. tabloyu daha kötü yapacağınızı hiç zannetmiyorum.


  • mastor  (27.12.12 14:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.