[]

Kolayca kesilip işlenebilecek kontraplak gibi ahşap malzeme

Çekmeceli raf gibi bir şey yapmak için ince (2..4mm kalınlığında) kontraplak gibi ama keserken çapaklanıp dağılmayacak, rahat kesilebilecek ( kıl testere, falçata vs her neyleyse) bir malzeme arıyorum.

Yapacağım zımbırtıyı sonra boyayıp verniklemeyi düşünüyorum. hareketli bir çekmece olacağı için böyle sürtündükçe aşınıp tozuyan bir malzeme olmasın.

Bu işin için hangi malzeme uygundur? Ne diye arayayım.
Bu malzemeyi levha olarak veya verdiğim ölçülerde kestirerek nerden bulurum?

 
bauhaus'ların içinde boy boy sunta, mdf, ahşap levhalar mevcut. istediğin ölçüde kesip veriyorlar.

ya da mahalle arası marangozu da kesip verebilir.
  • orpheus  (27.12.12 12:28:09 ~ 12:28:17) 
istanbul'da isen ikitelli keresteciler sitesi bu işin beşiği.

indaloğlu orman ürünleri'ni arayarak bilgi alabilirsiniz: 0212 670 42 24
  • flexin  (27.12.12 12:39:52) 
Nasıl bir mobilya yapmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama 2-4 mm gibi ölçüler sanki biraz az.
yani şöyle diyim,normal mobilyalar genelde 18 mm suntalam ya da mdflam malzemeden yapılır.(kalınlık olarak)
8mm malzeme arkalık olarak kullanılır.
30mm,40mm ... gibi daha büyük ölçülerde de var tabii suntalam,mdflam plaka olarak.
bauhaus'a giderseniz size bu standart ölçülerde ahşaplardan gösterirler.

Ham mdf fln alıp (yine aynı ölçülerdedir.) boyayarak kullanabilirsiniz dediğiniz gibi.
Ancak bu malzemelerin kesimini siz yapacaksaız ki kıl testere,falçatayla fln kesilmez,plaka boyutları 210cmx280cm ya da 183cmx366cm olduğundan normal bir araçla taşımak pek mümkün değil.

Çekmece sistemi için de hafele vb mobilya aksesuarı satan bir yerden çekmece ray sistemi alıp kullanabilirsiniz.

başka bir malzeme kullanmak istiyorsanız çok bilgim yok o konuda ama piyasada kolaylıkla bulunabilecek ve mobilya yapımı için kullanılan seyler yukarıdakilerdir genelde.
  • demoniclewinsky  (27.12.12 13:34:13 ~ 13:50:55) 
@demo: mobilya değil yapacağım şey. dolap içi sürgülü raf gibi bir şey yapmam gerekiyor. hafif olup yer kaplamaması için, ayrıca kolay kesmek için ince olmasını istiyorum.


  • nop  (27.12.12 16:05:30) 
yerinizde olsam şu sekilde yaparım;
önce hafele'ye giderim.anlatırım böyle bir sey yapacagım,su kadar yükü taşıyacak söyle bir sürgü ray vs sistemi istiyorum derim.
ordan da bauhaus'a gidip istediğim ölçüde suntalam plaka alır kenarlarını pvc bant ile de kaplatıp aldığım ray sistemi ile monte ederim.

bir yerden min plaka boyutu 120*240 olan malzeme alıp (kontrplak bile olsa bu boyutlarda minimum) onu taşıyıp kesmekle uğraşacağıma,ki kenarları bantlı olmadığı için kendi mobilyanıza da zarar verir,bu sekilde yaparım.
  • demoniclewinsky  (27.12.12 16:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.