[]

Sınavlara yönelik

1.TOEFL sınavından en az 157 (veya IBT65) ,
2.IELTS (akademik) sınavının her bölümünden en az 6 puan almak.

gibi şartlar öne sürülmüştür;

bu 3 sınav içerisinde en kolay ve en yakın tarihte olan hangisi ayrıca üds karşılıklarına baktığımda 50 civarı notlar olduğunu görüyorum, evet üdsden 60 civarı notum var fakat o kabul edilmiyor. Üds'den 60 alan birisi bu sınavlardan yukarıda ki istenen notları alarak çıkabilir mi ?

Toefl'ın 2 çeşidi ve IELTS sınavları hakkında bilgisi olanlara çok ihtiyacım var be duyuru.

 
IBT'yi hiç bilmiyorum, TOEFL'a girmedim ama fikrim var, IELTS'e girdim, ÜDS'ye girmedim: Sanırım IELTS daha kolay bu TOEFL puanından, en düşüğüm 6 olmak üzere ortalamam 7'ydi. Senin seviyenin ne olduğunu söylersen daha çok fikir verebiliriz senin için zorluğu hakkında, ama bunlar arasında fazla kıyas yapamayacağım.

Şöyle bir ek bilgi vereyim; bunu isteyen İngiltere'den bir organizasyonsa, IELTS en hayırlısı olacaktır. Çünkü IELTS İngiliz sınavı olduğu için bunu teşvik etmek istiyorlar TOEFL'a göre.
  • long live rock n roll  (27.12.12 11:53:37) 
benim seviyem intermediate gibi, ama listening ya da writing veyahut herhangi bir bölümde patlarmıyım diye çekiniyorum. Bir de ne sıklıkla yapılıyor bu sınav ?


  • piotr  (27.12.12 12:11:53) 
IELTS akademik gerdirebilir baştan söyleyeyim. Normal'i kolay IELTS'in ki o da o kadar kolay değil, TOEFL'dan kolay sadece. (TOEFL iBT109, IELTS 8 puanına sahip olan biri olarak söylüyorum bunları)

IELTS tarihleri için british council'in sitesine bakmak gerek, çok sık yapılmıyor. TOEFL oldukça sık yapılıyor, geçen sene sonbaharda her hafta vardı mesela ben girdiğimde.

ÜDS ile karşılaştırması ise belirleyici değil, YÖK/ÖSYM dönüştürme sistemi hayatımda gördüğüm en saçma dönüştürme sistemi o yüzden bu puanları alır mısınız bilmiyorum. TOEFL'dan alınabilir ama IELTS akademikten alınabileceğini hiç sanmıyorum açıkçası.
  • alicia_dominica  (27.12.12 12:20:08 ~ 12:20:39) 
kesinlikle üds/kpds karşılaştırması ne puan olarak ne sınav olarak doğru değil ama yukarıda da belirttiğim üzere IELTS (akademik)'den her bölümden en az 6 veya TOEFL sınavından en az 157 (veya IBT65) almam gerekiyor. Sanki bilgisayardan biriyle speaking yapmaktansa yüzyüze konuşmak daha iyi gelir gibi bir sonuca vardım.


  • piotr  (27.12.12 12:27:56) 
Orası öyle ama IELTS akademik olanın reading ve writing'i çok ağır olur onu baştan söyleyeyim. Bilgisayar karşısında speaking çalıştıkça oturan bir şey, bunun için TOEFL çalışma setlerine bakabilirsiniz.


  • alicia_dominica  (27.12.12 14:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.