[]

Trenle Benelux Turu

Almanya'dan yola çıkıyoruz, rotamız şöyle:

1. gün:
Giessen-Frankfurt-Trier-Lüksemburg-Brüksel
Trier,Lüksemburg ve Brüksel'de birkaç saat dolaşma, Brüksel'de uyku

2.gün
Brüksel-Kortrijk-Brugge
Kortrijk'te birkaç saat dolaşma ve Brugge alabildiğine dolaşma ve sabahlama (uyku yok, o gün yılbaşı zaten)

3. gün
Brugge-Gent-Antwerp-Amsterdam
Gent'de birkaç saat dolaşma, Amsterdam'da uyku ve sonra dolaşma

4. gün
Amsterdam'da alabildiğine dolaşma, müzeler falan, sonra uyku

5. gün
Amsterdam-Antwerpen-Brüksel-Lüksemburg-Trier-Frankfurt-Giessen
Antwerpen'de birkaç saat dolaşma


1. Rotada değişiklik yapmayı gerektiren bir problem görünüyor mu?
2. Almanya dışında 4 günlük interrail benelux pass kullanacağız. Trene binerken bu bilete ek neler gerekecek? Her seferden önce rezervasyon yaptırmak, supplement ödemek gerekecek mi, yarım saatlik yolda bile?
3. Uğranan şehirlerde daha az ya da daha fazla gezilmesi gereken var mı?
4. Bu şehirlerle ilgili nereye gidilir, nasıl gidilir, ne yenir ne yapılır gibi bilgilere ulaşabileceğim (çıktısını alıp taşıyabileceğim) en güzel kaynak nedir? Belçika için use-it.be'yi kullanmayı düşünüyoruz mesela, onun gibi.
5. "Şuraya gitmişken bunu yapmadan dönmeyin" gibi öneriler nelerdir?

 
bikaçına cevap vereyim.

bence brugge büyütelecek bir şehir değil. tamam gez dolaş bayıl hayran ol ama 1 günden fazlası gereksiz kalmak için. zaten brugge da alabildiğince gez demişin ya brugge in her m2 sini gezsen hdi çok abartayım 3.5 saat sürer. ama gitmişken frize ve midye yiyin derim tabiki.

bi de brüksel de delirium var duymuşunuzdur. oraya uğrayın mutlaka. benim için de bi chimay blue için:)
  • merkezefendi  (27.12.12 10:01:49) 
bu rotada pek bir supplement odemezsınız. rezervasyon genelde gece trenlerı ıcın sart. gunduzler ıcın cok talep edılmedı benden. kac kere sıraya gırıp gerek yok dedıler ve gerı bındım trene ama ıster ıstemez yapmak ıcın gıdıp soruyorsunuz.
endıse edecek bısey yok .

brukslelde bı meydan bır de atomium var ılgınc ve guzel olan.. bir de AB bakanlıklarının oldugu cadde. bı yer daha var ama gıdınce gorursunuz zaten.

amsterdamı 2 gune cıkarın , yapılacak cok sey oluyor genelde..

kortrijk aktarmasında 1 saat aktarma gorunuyor ama sureklı tren oldugu ıcın 2 saat sonrakıne de bınebılırsınız , sehri dolasmak ıcın yeter de artar bu sure.. guzel bır katedral var ve yardım alabılecegınız turk mekanları da var .
  • kennym  (27.12.12 10:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.