[]

medeniyetten habersiz kabileler ve din

sevgili cübbeli ahmetlere bir sorum var,
öncelikle kötü kalpli çirkin yüzlü ateyis arkadaşlar; lütfen "ben dediydim saçma diye zaaaxd" modunda yorumlarla cevaB vermeyelim, sorum dini bilgisi yüksek arkadaşlara.
hem ateyisim hem çok araştırdım bilgiliyim de ateyis oldum diyosanız buyrun tabii.

aklıma şöyle bir soru takıldı. şimdi hala çeşitli kabileler bulunuyor ya amazonda insanlıktan habersiz, videolar var böyle beyaz insan görünce korkuyorlar falan. islama göre her kavme peygamber yollandığı belirtiliyor fakat son peygamber 1400 yıl önce yaşadı. bu durumda bu kabilelere bir peygamber gönderilmedi son 1400 yıldır. şimdi bunlar islamdan habersiz, müslüman değiller. haberi olan bizim gibi insanlarla bu olmayanlar arasındaki eşitsizlik nasıl çözülüyor? var mı bunun dini bir açıklaması?

 
onlar direkt cennete akıyorlar diye biliyorum ben. ufakken sormuştum bi hocaya.


  • roket adam  (27.12.12 00:35:34) 
Belki de onlarin dini daha kutsal, ve direkt cennete gidecekler. Onlarin dini inanci ne diyor ona bakmak lazim, nedense herkes kendi dininin en kutsal en ileri en sahane oldugunu zannediyor.


  • crown  (27.12.12 00:40:23) 
ben eskiden musluman sayilirdim, simdi tanri oldum. iki tarafin argumanlarini da biliyorum.

dini kaynaklar genel olarak "onlara gelen din bir sekilde korunmustur, isteseler bulurlar, dusunerek de anlasilabilir zaten, bakin doga ne kadar guzel, kendiliginden olmus olabilir mi?" seklinde argumanlar siraliyorlar. en son iyice koseye sikisinca da da iste "akli olan insan bunlarin kendiliginden olamayacagini fark eder. yaraticiya inanir. ona ibadet eder, nasil yaptigi onemli degil. dusunsel kapasitesi buna yetmiyorsa o zaman zaten cennetliktir." diyorlar.
  • sendelemeden  (27.12.12 00:47:19) 
Allah peygamber göndermedikçe bir kavme azap etmeyiz diyor. o yüzden bunlara azap edilmeyecektir.


  • inanmazsan inanma  (27.12.12 00:49:39) 
ister medeniyetten uzak kabileler
ister akıl hastaları
ister buluğ çağına ermeden önce çocuklar vs vs uzayıp giden bir liste var "e bu insanlar müslüman olacak imkan bulamadılar ki"
cennetin tek bir yer olarak anlatılmadığını biliyorsunuzdur hani farklı insanlar için farklı cennetler var
bu tam olarak nedir gerçekten cennet kat kat bir yer midir yoksa cennet tek bi cennettir de insanların onu algılayışı farklıdır da o yüzden mi herkesin cenneti farklı :) bu kısım sanırım net değil ancak öyle ya da böyle elbette müslüman olma şansı olmamış insanlar için bu nedenle azap yoktur, onlar hakkında hüküm verecek olan tabi Allah'tır ama bildiğim kadarıyla cenette yerleri vardır.
aklederek Allah'a ulaşmak ancak Hz. İbrahim'in başardığı bir mertebe olup Allah normal bir kuldan kendisini akıl yoluyla bulmasını beklemiyor. Beklemiyor ki kitap var peygamber var :)
  • niye ama  (27.12.12 01:00:22) 
tebligat yapilmayan kisiler sorumlu olmaz ama tebligat yapilan islami bilenler uymazsa sonu kesinlikle cehennemliktir ben hristiyanim hakdindeyim ama musluman deiim demek kurtarmaz kesinlikle cunku o dinler yok artik islam geldi void oldular


  • mazungu  (27.12.12 01:10:59 ~ 01:12:48) 
islami bug.

güncelleme de gelmiyor. tıkandı sistem...

insanlar akıllandıkça mucize de gerçekleişmiyor...

ilginç tabi neticede.
  • patos64  (27.12.12 02:35:26) 
ibrahim örnegi veriliyor bu durumlar icin, ibrahim tanri'yi buluncaya kadar tapilacak ne varsa hepsine tapiyor, bunlarin hicbirisi olamaz ooolum, tanri var ama nerede diye ararken buluyor gercegi. onlar da arasin, onlar da bulsun deniyor.


  • atmacaged  (27.12.12 05:47:52) 
araf


  • dersaadet  (27.12.12 07:31:14) 
herseyi bilen ve herseyi yapmaya gücün yeten bir tanrının yolladıgı dinde boyle bir bug kabul edilemez..


ne yani tanrı tüm insanlıgı yarattı ama bazılarına peygamber gitmediği için sınavları gecersız sayılıp cennete mi gidecekler ?

o zaman diger insanlarla onlar arasında ki fark ne ? yarısı sınava tabi tutuluyor yarısı dogrudan cennete giriyor.. asdsfa boyle bir sacmalık olamaz.. kendisi ile çelişiyor..

ayrıca akıl hastalarının muaf olması da ayrı bır gariplik. adamın aklı melekesi yok ama bunu bu sekılde yaratan da tanrı olduguna ınanılıyor.. herseye gucu yeten hersei bilen kisi sistemi yaratmadan once bu bugı bilmiyor muydu ? bozuk seyı nıye ve neye gore yarattı ? e sınava gırmemıs kısı hıc varolmamıstır kı ? ne ile cennette oldugunu algılayacak ? dunyada varolmadı kı bu kısı ? benlıgıne sahıp olamadı .. varoldugunun dahı farkında olmadan cennete mı gıdecek ? gıtse bunu farkedebılecek mı ?



neyse nerden tutarsanız tutun , herseyı bılen herseye gucu yeten ve mutlak ılım sahıbı bır tanırı ıle yaratılıs teorsı kendı kendıne celısen ve bınlerce acıgı olan bır kuramdır. nerden tutsanız elınızde kalır. en son varacagı nokta ınanc sorgulanmaz , ınanırsın yada ınanmazsına gelır.. tum argumanlar bıttıgınde elınde bu kalır ınanc sahıbı kısılerın..



not ; eskıden bes vakıt namazında nıyazında uzun sure cemaat ıcerısınde kalmıs mevcut kaynakların buyuk kısmını (kuran , mealler , risalei nur kulliyatı ve hoca efendının kıtaplarının buyuk kısmını okumus bırıyım. bunların harıcınde farklı kaynakların da bırcok kıtabını okudum. )

teori destekli degil pampa.. kendi varsayımları ıle çelişmekte. hem de bircok konuda.


mevcut insan zihni ile , gercek oldugunu iddia eden 2 peygamber arasında hangısının ilahi ruha hizmet ettiginin ayırt edilmesi imkansız. neye inanırsan senin icin mutlak dogru bu.. bu 5000 yıl once de boyleydı 3000 yıl once de 1000 yıl once de bugun de aynı..

islam da diger tum bolgesel inanıslar gibi bir inanıs. ortaya cıkarken ne mıkronezya dusunulmus ne kutuplar ne amerıka ne avusturalya..

ortadoguya cuk oturur gerisinde eksik kalır , tamamlanamaz.
  • kennym  (27.12.12 11:21:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.