[]

İş Mailine Evden Mail Client ile Bağlanma

Konu aslında basit. İş mailim var, Exchange üzerinde. Ben bu mail adresine Android, IOS falan gibi işletim sistemlerindeki mail uygulamalarını bağlayabiliyorum ama aynı ayarlarla PC'me kurduğum herhangi bir mail client ile (Firebird, Live Mail vb.) maile bağlanamıyorum. Bu yetkilendirme ile falan alakalı bir konu mu yoksa ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum. Var mı gören, duyan, bilen?




 
muhtemelen bir şeyi atlıyorsunuzdur.

ya da (sanmıyorum ama) client ya da ip aralığı sınırlaması getirmiş olabilirler.

atıyorum avea, tr-cell, vodafone tr erişebilir, şirket iç ip'si erişebilir gibi. ama bu durumda wi-fi ile başka yerden de bağlanamamanız gerekir.
  • cevab veremedi  (26.12.12 21:22:28) 
exchange üzerinde olunca genelde sadece outlook falan iş görüyor. ben tbird ile bir türlü bağlanamadım bi zamanlar önce..


  • ben smyrna  (26.12.12 21:28:07) 
@cevab veremedi : Farklı farklı değerlerle denedim ama olmadı. Ip aralığı konusunu düşündüm ama mantıklı gelmedi ama clientın bilgilerini alıp oradan belki bir kısıt koyuyordur diye düşünüyorum.

@ben smyrna : Outlook çalışacaksa onu da denerim ama zaten çok fazla da ayar yok. Zaten POP3 seçiliyor. İşte 25 port, 993 port sonra da kullanıcı adı ve şifre. Başka da bir şey yok. Telefondaki ne idüğü belirsiz uygulama çıt diye bağlanıyor PC de tık yok.
  • salihdt  (26.12.12 21:33:08) 
bizim de mobil cihazlarla bağlantıya izin veriyorlar ama kurum dışı bir pc'den otulook vs ile bağlanamıyoruz. bu durumda owa (outlook web access) kullanmak işimi görüyor benim.


  • winstoncash  (26.12.12 21:35:18) 
peki, ttl, ssl vb ayarlar tamam mı?

ayrıca winstoncash bir örnek vermiş belki de client kısıtlaması vardır.

acaba tb'ün var mıdır bir extension'u kendisini farklı tanıtacak?

denemedim ama bu olabilir aradığınız şey.

addons.mozilla.org
  • cevab veremedi  (26.12.12 21:38:14 ~ 21:40:16) 
@winstoncash : dediğin mümkün gibi gözüküyor, bu tür bir kısıtlama olsa gerek.

@cevab veremedi : Verdiğin eklenti benzeri bir şey var bende ama Thunderbird'ü yükledim ve aynı fonksiyonaliteyi sağlayacak bir şey görmedim. Herhalde daha mobil emülatör tarzı bir şey bulmam lazım. Bu arada SSL konusunda falan sıkıntı yok.
  • salihdt  (26.12.12 21:52:59) 
1-) bu talebinizi IT ye iletin. Bu konuyla ilgili bir yasak, kısıtlama varsa ve siz bu kuralı çiğnerseniz sıkıntı yaratabilir.

2-) Eğer IT böyle birşeyin mümkün olduğunu söylerse nasıl yapmanız gerektiğini sorun.

Tüm şirketlerin güvenlik mekanizması, kuralları vs. leri farklıdır. Kendi kafanıza göre iş yapmayın derim
  • bonjurkes  (26.12.12 21:59:34) 
@divit abi demin senin yanıtın görünmüyordu. :/ kim bozdu acaba duyuruyu yine.

@bj haklı beyler, dağılalım.
  • cevab veremedi  (26.12.12 22:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.