[]

işlemci değiştirme

ya benim eski mi eski, leş mi leş toshiba satellite a100 bir dizüstü bilgisayarım var. geçen gaza geldim ram ekledim. topladı kendini biraz. bunu görünce biraz daha gaza geldim. işlemciyi değiştirebilirmiyim_? merak ettiğim konu bu. değiştirebilirsem alacağım herhangi bir işlemciyi anakart kabul eder mi_? ayrıca ekran kartım ati radeon xpress 200m. onboard'dur kendisi. bunu herhangi bir şekilde devre dışı bırakma ve yerine yeni bir onboard olmayan ekran kartı takmam mümkün mü_?




 
yamulmuyorsam notebooklarda anakart ve işlemci ayrılmaz bir ikili. o yüzden işlemci veya diğer parçalara (ekran kartı) müdahale edemezsin. ama sabit diski değişme şansın var.


  • ntfs  (04.01.09 01:42:27 ~ 01:43:04) 
değiştirebilirsin ancak modeline göre bazen bir kapak bazen komple dizüstünü dağıtman gerekebilir. sanırım o modele uyan üst işlemci de piyasada kalmamıştır.


  • phonex  (04.01.09 02:20:35) 
işlemcinin ne olduğuna bakar, genellikle lehimli olmuyor ama üst model işlemciyi bulmak da çok zor oluyor. gittigidiyor, ebay gibi yerlerden bir şeyler bulunabilir.


  • pusula  (04.01.09 11:55:46) 
işlemci değiştirirsin ama notebooklarda ram ve hdd dışında herşey el yakıyor pek tavsiye etmem. alacağın işlemci de %99 ikinci el olacak bunu da belirteyim. onboard ana karta harici bir şekilde ekran kartı eklemek istiyorsan usb'den bağlanan ekran kartları görmüştüm ama acaip uç tabi, bence o a 100'e bir çöp bile alma bundan sonra ölü yatırım olur.


  • abtash  (04.01.09 12:04:35) 
@abtash sen de haklısın da gönül isterki prince of persia'nin yenisini oynayabilecek hale getireyim şu mereti.


  • ayiadam  (04.01.09 12:32:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.