[]

havalı tabanca ne kadar uzaktan etkin olur

eve savunma amaçlı silah almak istiyorum ama ruhsat vs. uğraşmamak için şöyle bir şey almayı düşünüyorum:
www.hepsiburada.com

diyelim ki eli bıçaklı bir hırsızla burun buruna geldim, 4-5 metreden sıksam mesela bunu hırsızı etkisiz hale getirir miyim? öldürmesin ama yaralasın, bana zarar veremeyecek şekilde etkisiz hale gelsin istiyorum.

 
kurşunun nereye geldiğine göre değişir. arter e denk gelirse kan kaybından öldürebilir de.


  • sttc  (26.12.12 20:35:23) 
eli bicakli hirsiza karsi beyzbol sopasi veya biber gazi daha etkili olur bence.


  • sakura  (26.12.12 20:36:23) 
üstünde mont falan varsa bi boka yaramaz.yazlık çözüm o.:)

biber gazı falan daha etkili çözüm.
  • mesa  (26.12.12 20:38:03 ~ 20:40:10) 
türkiyedeki kanunlardan dolayi hirsiza zarar vermek, yaralamak etc iyi sonuclar vermiyor.

nefsi müdafa filan cok gelismis seyler degil yani. ben tavsiye etmiyorum zaten onu kullanicak zamaniniz ya da psikolojik durumunuz da olmaz muhtemelen.
  • serabetan  (26.12.12 20:38:24) 
evinin içinde hırsızı gerçek mermi manyağı yapabilirsin, sıkıntı yok. kanun senin yanında. ama bu tabancalarda sıkıntı şu ki havayla çalışıyor ve fazla kuvvetli değildir bunlar. ne yakın mesafeden ne de uzak mesafeden etkililer. yakın mesafeden etkili değil çünkü mermi ivme kazanamıyor yiv olaylarından dolayı. uzak mesafede de gazlı olduğu için bi b.ka yaramıyor. bence kasmana gerek yok. alma, parana yazık.


  • bilmemkacincinick  (26.12.12 20:44:11) 
namlu çıkış hızı saniyede 120m diyor. gayet sıkıntı yaratabilecek bir silah bu.


  • SpecialisT  (26.12.12 20:47:09) 
kac kisi bu durumu birebir tecrübe etti arkadaslar?

2009(2010 da olabilir) dedemin kiracisi yatak odasindaki hirsizi ruhsatli silah ile yaraladi ve hirsiz yaralanma sonucunda öldü. ceza olarak 2 sene kadar hapiste yatti, nedenlerden biri hirsizin silah olarak bir nesneye sahip olmamasiymis.

olayin icinde cokca parametre var. amerikadaki gibi degil olaylar türkiyede.

ben birebir olarak da gasp yasadim, telefonum bicak cekilerek yanimda bir arkadasimda varken calindi onun ki de calindi ayni sekilde, görgü tanigi da var yani, cok boktan bir psikoloji en basta zaten o anda yapabilecek durumda olsanizda yapamiyorsunuz, neyse.

ben polise gittim, komserle görüstük. komser " hic ugrasmayin, ben size bi ifade yaziyim imzalayin"dedi, biz kabul etmedik. mahkemeye verdik imei numarasindan filan.

telefonu kullanan belli oldu, calanda öyle.

ne oldu? bi bok olmadi. adam beni sokakta gördü omuz atti üstüne üstlük, o anda polis gördü anlattim durumu, ugrastirma bizi dediler.

yil 2007. migros icerisinde kadiköyde güvenlik görevlisinin yaninda yumruk attilar, ne oldu. adam alisverisini yapa yapa cikti disari. polisi cagirmasi gereken güvenlik hic bir sey yapmadi. polisi cagirdik o da bi sey yapmadi.

olaylar sonucu, ben yurt disindayim artik.
  • serabetan  (26.12.12 21:10:00 ~ 21:10:46) 
beyzbol sopası al. veya biber gazı.


  • ben smyrna  (26.12.12 21:10:18) 
suratına gelirse siker atar, aksi halde pek caydırıcı olmaz.


  • dieselsingle2  (26.12.12 21:19:40) 
benim odamda el yapımı crossbow var. Bir aralar arkadaştan almıştım emin ol bundan daha tehlikeli ve ucuz.


  • Thunderbirds  (26.12.12 21:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.