[]

döverek öldürmek ve çift yumurta ikizleri

soru 1 :

birisi kafasına yumruk yiyerek öldüğünde, buna sebep olan şey nedir ? yani kafasına 10-20 tane yumruk yiyor ya da kaç taneyse, sonra ölüyor. ölüme neden olan şey nedir ?

soru 2 :

çift yumurta ikizleri farklı zamanda doğan kardeşler kadar birbirine benzer diye bir gerçek var. fakat benim gördüğüm 2 çift yumurta ikizi de ( toplam 4 kişi ) birbirine normalden fazla benziyordu. bunun nedeni aynı zamanda büyüyüp genelde aynı ortamda yetişmeleri midir diğer kardeşlere nazaran ?

 
1- (bkz: travma)

2- evet.
  • zgrydn  (26.12.12 20:22:31) 
bence kafası havada olsa belki o kadar yumruğa rağmen ölmez ama genelde kafası duvara ya da yere vs. sert bir yere çarptığı için beyinde iç kanama oluyor.

dayağı bırak kafayı sert bir yere çarptığında bile ödem mödem oluyor, hassas davranmak lazım felç bile olur insan
  • kurcalamabozarsin  (26.12.12 20:51:41) 
1) Beyin sarsıntısı - beyin kanamasından.

kafa yer ya da duvar bir engele yakın değilse, vuranına çok bağlı olarak, boyundaki esnemeden dolayı ölecek kadar sarsıntı geçirmeyebilir, ama geçirebilir de.
10-20 yumruk filmlerde olur, gerçekte bir iki yumruk ayakta birini dümdüz etmeye, hatta öldürmeye bile yetebilir.

bunun haricinde eğer darbe yeme tecrübesi varsa kişinin, ölümcül bir sarsıntı geçirmesi daha zor ama darbe yeme alışkanlığı yoksa ölebilir.
Bu sayede boksörler o darbelere dayanabiliyor, yoksa sadece eldiven olayı değil. Hatırlarsanız, geçen senelerde ağır sıklet pro (kask, göğüs, bacak korumaları olmadan) kick box karşılaşmasına çıkarılan maç deneyimi az (en azından ben öyle duydum) bir genç maalesef yediği yumrukla vefat etmişti, tv.lerde de çıkmıştı.

Eğer kafası yere duvara dayalıysa, darbenin yükü gidecek yer bulamaz, yerden kafaya geri gelir, etki tepki prensibindeki şekilde. bu durumdaki biri zaten bitmiştir.

2) genetik , mesela bir çok kardeş birbirine benzer, mesela baldwin kardeşler.
Hepsi birbirine beniyor. Ailenin baskın genetik özellikleri yüzünden bunlar, mesela 3 nesil sheen ler (charlie sheen, martin sheen ve dede sheen[ismini unuttum]) de birbirine aşırı benziyor; öyle ki martin sheen in gençlik resimleri charlie sheen in şu anki haliyle neredeyse aynı, o da kendi babasıyla aynı zaten.
bu gibi baskın yüz özellikleri varsa aileden gelen, iki kardeşte birden çıkabilir, o zaman neredeyse ikiz gibi olabilirler pek tabi.
  • furciferpardalis  (26.12.12 22:35:07 ~ 22:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.