[]

eve giren hırsızı/saldırganı vurmak

öldürmenin cezası nedir?




 
yatak odasında vurursanız nefsi müdafaa'ya (haneye tecavüüz sadece yatak odası için geçerli) girer. diğeri kasten adam öldürme suçu.


  • cari kacik  (26.12.12 18:44:59) 
yatak odasında da adamı sırtından vurursanız olmaz, ön tarafından vurmalısınız.


  • [silinmiş]  (26.12.12 18:48:14) 
yatak odası falan şehir efsanesi, ne şekilde hangi şartlarda vurduğunuz önemli vurmaktan kastınız ateşli silahmı karşı tarafın saldırısı ile sizin savunmanız orantılımı vs. bir sürü etken var meşru müdafaa olur 24 yıl olur artık duruma bağlı

---
gelen özel mesajlar sonrası edit
--
haneye tecavüz yatak odasına girmek ile değil mülkünüzün sınırlarına zor kullanarak giriş ile başlar bu antre olur balkon kapısından salona giriş olur mutfak camından mutfağa giriş olur vs. farketmez yatak odası diye bi kural kaide yok.
  • olurnedenolmasin  (26.12.12 18:51:46 ~ 18:55:59) 
iki çelişkili karar. birinde meşru müdafaa hükmü yargıtay tarafından emsal karar olarak verilmiş (2007)

www.turkhukuksitesi.com (2007)

www.turkhukuksitesi.com (2010)
  • cari kacik  (26.12.12 18:58:17 ~ 18:59:04) 
yatak odası uydurmasına açıklama geldiği için memnun oldum. böyle şehir efsanelerini neden yutuyoruz anlamıyorum. söyleyince de "var var öyle bir şey" deniyor.
evine giren kişiye anahtarı kendin vermiş olsan bile (tam böyle değildi sanırım ama) senden habersiz girdiğini tespit ettiğinde bile haneye tecavüz oluyor. ne yatak odası ne sırttan vurması..

  • ben smyrna  (26.12.12 19:01:39) 
lan akıl var mantık var. hadi ben o gece yatak odamda yatmadım. solanda televizyonun karşısında uyuya kaldım. hırsız geldi eve, ee ne dicem? kardeş gel bi yatak odasına mı gidelim dicem. ya uydurma laflar bunlar, inanmayın bunlara.

senin değil evin, müstakil evinin bahçesi bile özel mülkündür. benim köpeğim kangal, geceleri serbest bırakıyorum, geçen sene bir kişiyi sakat bırakıyordu neredeyse elinden zor aldım hatta, adamın götünden et alıp koluna diktiler, ama hiç başım ağrımadı. neden? köpek benim, karnesi var, yer benim özel mülküm ve giren kişiyi tanımıyorum, olay bitmiştir.
  • eyyorlamam bu gadar  (26.12.12 19:12:15) 
yatak odasi degil mevzu, simdi hirsizla karsi karsiya geldin ve adam kacmaya basladi, iste o adami vuramazsin. diyelimki hirsiz la karsi karsiyasin bicak cekti, bacaklarindan vuracaksin, oldurmek yok, adam silah cekerse acimak yok head shot.


  • dogabey  (26.12.12 19:28:12) 
yatak odası konusu tamam heralde, asıl soruya gelecek olursak onun işte matematiksel bi formülü yok.

kaçtı vurma, bıçak çekti ayağına sık, silah çekti kafasına sık, mumçika çekti poposundan vur, muşta taşıyor sol elinin avuç içine sık. örnekler çoğaltılabilir böyle bişey yok :)

gece çocugun ağlamasına uyandım, salondan sesler geliyordu telaş halinde silahım ile beraber kontrol etmek için odadan çıktım. salonun ortasında maktül ile karşılaştık sağ elinde bi obje taşıyordu salonda sadece gece lambasının aydınlatması mevcuttu ne olduğunu tam olarak seçemedim maktül bana doğru hamle yaptı o an korku panik hali ile nişan almaksızın rastgele ateş ettim kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum çok üzgün pişmanım hakim bey.

diğer etkenler sorgulanmaksızın bu senaryo meşru müdaafadır ceza almazsın. ama gerçekte öyle mi olur. o değişir sen silahlı adamı vurursan 2 yıl olur 10 yıl olur ceza alabilirsin ben silahsız adamı vururum meşru müdafaa sayılır veya tam tersi.

yani özetle her olay kendi özelinde değerlendirilir mahkemenin takdirine kalır ki mahkeme takdiri pek iyi birşey değil mevzu konu durum gece mi oldu gündüz mü oldu o esnada evde kaç kişi vardı bu kişiler kimler nitelikleri nedir sen ne iş ile uğraşıyorsun ne kadar zenginsin sosyal konumun ne ailenin nufüz gücü ne bir sürü şey o gece hakimin eşi/sevgilisi/metresi gereken performansı göstermiştir veya gösterememiştir o karara yansıyabilir :) tuttuğu takım yenilir alacağın ceza değişir bu olur yani en nihayetinde adalet dediğimiz şey o kadarda adil bişey değil.
  • olurnedenolmasin  (26.12.12 20:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.