[]

Türkiye'den çıkışta TAX FREE

Italya oturma iznim var ve orada yasiyorum, bu nedenle Turkiye'de taxfree yaptirabilme hakkim var.

Ailem Turkiye'de yasiyor ve yeni bir eve tasinacaklarindan bir cok esya alacaklar. Ornegin babam 5000TL'lik bir lcd tv almayi planliyor. Bu tv'yi alirken tax-free belgesi alacagim ama malumunuz taxfree yaptirirken urunu de gostermek gerekiyor (simdiye kadar hic oyle olmadi gerci ama).

Tv'yi bagaja verdim desem (55 inc - 140 ekran) taxfree islemlerini yaptirabilir miyim? bir killik cikarirlar mi havaalaninda?

Sabiha Gokcen'de taxfree islem noktasi var mi?

 
ben küçücük bir şey aldığımda bile görmek istediler şimdiye kadar.. neden bagaja vermeden uğramadın buraya demezler mi?
Yani denersin tabii şansını ..
evet var taxfree noktası. telefonu; +90 216 588 51 48
www.yellowpages.com.tr
  • jimjim  (26.12.12 18:03:23) 
bagajda goturecegin seyleri bile bagaja vermeden once gostermen gerek, bagaja verecek olsan, ucus kartini alirken tax free'ye gidicem diyorsun, ucus kartini verip, bagaji sana teslim ediyolar tax free'ye git goster diye. zaten bakan da tax free ofisinde calisan eleman degil. o eleman sana form veriyor. sonra gidip gumruk memurunu bulup formla birlikte mallari gosteriyorsun, 1-2 kendisini alakadar etmeyen soru soruyor nezaketen cevap veriyorsun, formu onayliyor, onayli formu ofise geri getirip formu verip parani aliyosun. sonra kontuara geri gidip bavulunu teslim ediyosun diye hatirliyorum, ama artik avrupa'daki gibi ofisin oraya bagaj banti da koymus olabilirler, bavulu orada "mecburen bagaja veriyor" olabilirsin.

yani yemez.
  • disq  (26.12.12 18:35:04 ~ 18:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.