[]

Pilot Maaşı

Şimdi bu pilotlar çok kazanıyo diyolar doğrudur tabi iyi hoş da, thy, pegasus ve ya başka bir firmada işe girince ne civarda bir maaş oluyo pilot olarak sonra ne kadara kadar yükseliyor?




 
thy - 24000 tl aylık


  • ykyt  (26.12.12 17:53:31) 
class'larına göre değişiyor, 20k üzeri 1st class olanlar. adam 20 yıllık pilot alsın o kadar.

ilk girenler 5k kadar alır.
  • [silinmiş]  (26.12.12 17:55:26) 
yardımcı pilot adayı olarak başlanıyor sanırım, sonra yardımcı pilot sonra da kaptan pilot olunuyor.

yardımcı pilotluktan emekli olsam yine de gam yemezdim heralde:D
".....1.5 yıl süren eğitimin ardından havayolu şirketleri sizi adeta kapıyor. Pilot koltuğuna oturduğunuz anda maaşınız ise tam 10 bin lira." deyolla

www.memurlar.net
  • jimjim  (26.12.12 17:56:02) 
bir de 20 yıllık pilot falan demişler, tabi çalışan çalışır ayrı konu da. normalde emeklilik hakkı çok daha önce geliyor (riskli olduğu ve sağlık tahribatı yarattığından)bunu da belirteyim..
sıkıcı mesai saatleri yok, müthiş karizma, dünyanın her yerini gez, paraları cuklat.

  • jimjim  (26.12.12 17:58:39) 
Havada kaptıkları falan yok be kardeşim özel uçuş okulları milleti düdüklemek için abartıyor.

Bizzat kuzenimden biliyorum çok severek ve başarılı olarak bitirdi hatta hocalık da yaptı, defalarca Amerika'ya tip eğitimine falan gitti ona rağmen giremedi hava yolu şirketlerine.

Özel uçakta yardımcı pilot şimdide düzenli ödenmemekle birlikte 3000-3500$ maaşı var.
  • giderbey  (26.12.12 18:50:31) 
yeni başlayanlar 7000 üzeri. eniştem 25000 civarı alıyor. emekli olmak üzere.


  • ben smyrna  (26.12.12 18:54:48) 
şirkete göre değişir, maaşları biliyorum. havayollarına giren tecrübesiz first officer denilen ikinci pilot maaşı asgari 7000'den başlıyor, şirkete göre 14.000'e kadar çıkıyor bu giriş parası. baz maaşa yatı paraları, fazla uçuş farkları, bonuslar vs. ekleniyor.

kaptan olunca genel olarak baz maaş ikiye katlar, öğretmenlik, yöneticilik vs. ek sıfatlarla anasının örekesine kadar gider.

zaten daha azına da yapılamaz bu iş, kimse kimseye hele ki özel sektörde yok yere para vermez.
  • staghound  (02.03.13 22:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.