[]

sokak hayvanlarıyla senli benli olmak

amatör bir hayvanseverim. ilişkimiz merhaba? naber? dialogundan öteye gitmiyor. artık fiziksel yakınlaşma da olsun istiyorum; lakin küçükken bitli,pireli,hastalıklı diye hep korkuttular. bu dostlarımızı öpsem, okşasam, kucağa alsam sıkıntı olur mu?




 
eğer sakin olacağından eminsen ufak ufak dokunup sev bişi olmaz. haldır huldur girişme, kenesi filan oluyor kiminin. veya pis yaraları vs. kedi pireleri insanı ısırıp kaşındırıyor bir kere ama üzerinde kalmaz, gider. kaşınır, geçer yani. ben bu şekilde takılıyorum bir sorun yaşamadım. sonra ellerimi temizliyorum elbette. kediler kendine bakabiliyor da köpeklerin bir grubu yoksa çok pis olabiliyorlar maalesef :/


  • kediebesi  (26.12.12 15:42:46 ~ 15:43:16) 
bence al, sonuna kadar sev, sakınma. evet özellikle köpeklerin çok pis olduğu doğrudur ama diğer bir yandan quarter pounder'ın midemize kadar ki macerası da bir hijyen öyküsü sayılmaz. kene sıçrarsa da sağlık ocağına gidersin.


  • redlinetheturk  (26.12.12 15:59:27) 
Köpekleri kucaklamıyorum ama başlarını sırtlarını okşarım hep, nerde kedi görsem bağrıma basarım bi zarar görmedim şu zamana kadar hatta geçen duyuru açmıştım kedi yüzümü çizdi diye onu yapan ev kedisiydi sokak kedileri bişi yapmıo mazlumlarım benim.


  • kaçanbalık  (26.12.12 16:01:27 ~ 16:02:05) 
sokak hayvanlarındaki pire size gelmez, o konuda içiniz rahat etsin.
kene üzerinde yürüyorsa ve henüz ısırmamışsa geçebilir, ama genelde zaten kene hayvana direk olarak yapışıyor, o yüzden zaten yapıştıktan sonra size geçmesi imkansız.

kedilerin bazıları çok uysal olsa da, bazıları insandan ürkebiliyor ya da mesafeli bir ilişki yürütmek isteyebiliyor.
o yüzden kucağa alamayabilirsiniz her kediyi.

ben açıkçası sokak hayvanlarının insanlara biraz mesafeli olmasından yanayım.
saldırgan demiyorum yalnız.
yani her insana güvenmemeleri içimi rahatlatıyor biraz.
çünkü insana alışan hayvan bana duygusal olarak daha çok insana ihtiyaç duyuyormuş gibi geliyor ve insandan gelecek zararlara da daha açık oluyor.

insancıl olduğu için kapılara, pencerelere geliyorlar, itilip kakılıyorlar sonra.
psikopatça bir yaklaşım olabilir, ama sokak hayvanı meselesiyle çok içli dışlı olunca böyle düşünmeye başladım.

bu sonuçta kişisel bir görüş, ama dediğim gibi bitinden piresinden korkmanıza gerek yok.
ellerinizi temiz tutun, sokak kedisini kucağınıza aldıktan sonra aynı giysiyle üstünüze evinizdeki kediyi (varsa) kucağınıza almayın, yeter.

bir de ekleme yapayım:

köpekleri öpmek konusunda dikkatli olun. köpekler yüzünüzü yaklaştırmanızı tehdit olarak algılayabilirler.
daha önce de bir duyuruda yazmıştım.
benim golden retriever'ım bile ona sarılıp öpmeye kalkan kişiye neredeyse saldırıyordu.
o yüzden sakin sakin sevin, konuşun, ama aranızda samimi bir ilişki olmadığı sürece öpmemeye çalışın.
  • blatta hiberna  (26.12.12 16:14:36 ~ 16:23:58) 
blatta hiberna +1

bazen severek kötülük mü yapıyoruz acaba diye düşünüyorum bile. benim iki tane kedim var sokakta düzenli beslediğim. bi anne ve yavrusu. (aslında 3 taneydiler 3. ye araba çarptı gözlerimin önünde -4 aylık falandı- oracıkta öldü.)

ilk başta anne pek yaklaşmazdı sonra yemek vere vere alıştılar, alıştıkça ben de sevdim. uzaktan görsünler koşa koşa gelirler yanıma bir tanem onlar benim.

neyse bir gün camdan bakıyorum, iki tane çocuk (yaşları 10 ila max 14 arası)kedileri görüp sevecekmiş gibi yanlarına çağırdılar, küçük olan arabanın altına saklandı, anne yanlarına yaklaştı, kedinin sokulmasıyla çocuklardan birinin tekme savurması bir oldu, diğeri de kuyruğunu tutup çekmeye çalıştı, aklım çıktı o anda, nasıl indim 4 katı hatırlamıyorum. neyseki kurtarmış kendini ben koşana kadar, ben bağırınca çocuklarda kaçtı.

insanlar nasıl böyle çocuk yetiştiriyor anlamıyorum. tamam herkes sevmek zorunda değil ama canlının yaşamına saygı göstersinler. bu yüzden insanlara alışmasını ben de pek istemiyorum. manyak çok ülkemizde.
  • yue  (26.12.12 16:35:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.