[]

is yerinde gorev degisikligi hk.

İsveren sizi calistiginiz bir pozisyondan alip baska bir pozisyona (departmana) istedigi zaman gecis yaptirtabilir mi? Bunun yasal olarak bir ihbar suresi var midir? Yani atiyorum isveren sizi 1 ay sonra su pozisyona nakil yapacagiz deme zamani var midir? Yoksa hemen hop diye istedigi gibi degisikligi yapabilir mi?

Calisanin bu duruma karsi cikma hakki var midir?


 
Görev değişikliği formunuzu onaylamazsanız, tazminatınızı alır ayrılırsınız.
Zorla calıstıramaz sizi baska bir departmanda, yerde.

  • zartanyan  (26.12.12 12:30:37) 
Ayrilmayi haric tutarak konusalim. Zaten ayrilma durumu benim elimde, istedigim zaman cikarim onda problem yok. Benim merak ettigim benden onceden onay alinmadan, sorulmadan gorev degisikligi yapabilirler mi? Yani seni su goreve aldik yarindan itibaren oradasin diyebilirler mi? Bunun bir ihbar suresi falani filani yok mu?


  • mr.goodcat  (26.12.12 12:43:33) 
onu eklemiş olsa da "kabul etmeniz" gerekiyor yeni görevi, işi.


  • zartanyan  (26.12.12 15:45:53) 
sözlü olmaz yazılı bildirimde bulunmak zorunda.
mesela mail atar, artık yeni görev ve işiniz şu olacaktır diye. 3 gün içerisinde kabul etmediğinizi belirten yazılı(mail yoluyla da olur) itiraz edebilirsiniz. o zaman bir şey olmaz. ya da size görev tanımı kapıdı gönderir, imzalamanızı ister.
ya da server/portal gibi bir şey varsa oraya koyduğunu bildiren toplu bir mail atabilir. yine o maile reply edip itiraz edebilirsiniz.
ama önemli nokta şu; sözleşmede her şey yazabilir. önemli olan iş kanunudur. her şeyin asgarisini o belirler. o yüzden her koşulda size bildirimde bulunmadan bu değişiklikler yapılamaz.
  • sirkelimon  (26.12.12 17:18:13) 
Pozisyon değişikliği iş sözleşmesinde esaslı değişiklik anlamına gelir. Buna ilişkin olarak İş kanunu'nun 22 nci maddesine göz atabilirsiniz. Yazılı bildirim yapması gerekir. 6 iş günü içinde kabul etmezseniz işveren değişikliği yapamaz. Bu sebeple veya başka bir sebeple sözleşmeyi feshederse koşulları sağlanıyorsa işe iade davası açabilirsiniz.

Ancak iş sözleşmenizde bu tür değişikliklere önceden onay vermişseniz işvereniniz bu değişikliği yapabilir. Özellikle banka sektöründe sözleşmelerde buna ilişkin madde mutlaka mevcuttur. Başında onay verdiğiniz için sonradan tekrar onayınız alınmaz. Ancak bu durum kötüniyetli olarak kullanılamaz. İşçinin sözleşmesini feshetmesi için bir baskı aracı olarak kullanılamaz örneğin. Ankara'da bir banka müdürü makul bir sebep olmadan Ağrı'ya gönderilemez. Bu durumun hukuka uygun olup olmadığını elbette ki mahkeme takdir edecektir.
  • wenlock  (26.12.12 22:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.