[]

Sırta saplanan bıçak hissi

Birkaç gündür ağrıyan ve kütür kütür ses gelen kemeiğimin üzerinde bir yere yarım saat önce ekstra bir şey yapmaksızın bıçak sokmuş gibi sancı girdi ve kıpırdayamadım, kasılmış halde uzandım kıpırdayabilir hale geldim ama hala dokununca kemiğin yana doğru bitiş noktası acıyor, ters bir harekette veya normal harekette her an girebilecek gibi.

Bir kulunç insanı bu hale getirebilir mi? Hissettiğim acı daha önce boyun lifim zedelendiğinde hissettiğim acı gibi, yine de hafif hareketlerle yoklayıp rahatlatmaya çalışıyorum, genel his birisi siniri aşağı doğru çekiyor gibi, bu sancı girdiğinde sanki yanıyor gibiydi.

Voltaren moltaren bir işe yarar mı? Ağızdan da spazm çözücü almalı mıyım?

Bu bir nedir?

 
nefes alamakta zorluk çektin mi? bizim bi arkadaşa olmuştu..ciğerde sorun çıkmıştı


  • kerem75  (26.12.12 11:52:59) 
usutmus olabilirsin.. halk arasinda 'yel girmesi' denir.. o dediklerinin hepsini karsiliyor o dedigin.. once kulunclar uzerinde baslar agri, hakkaten vucudunun durus sekline bile bozar o agri.. sonralari nefes alirken bile batar, igrenc bi agridir.. usutmekle alakali oldugunu dusunuyorum. yani daha dogrusu, vucudunun belirli bi kismi soguktan etkileniyor ve kas agrisi olusuyor..
yapilacak sey, acile gitmen. acilde sana guzel bi igne vururlar, rahatlarsin.
kis doneminde de bu agrilari cok ceken bi adamim, dediklerin birebir benimkilere uyuyor.. bi igneyle yaklasik 5-6 saat rahat edersin, sonra acilarin tekrar baslar.. voltaren hap birazcik rahatlatir ama en kesin cozum ignedir. ayrica sauna'da cok iyi geliyor.

bi de onerim su: agrin yokmus gibi hareketlerini normal yapman.. yani yururken battigi icin hareketlerini kisitlarsin, hareketlerini kisitlamadan, normal hareket ediyormus gibi hafif agrilara katlanarak hareket edersen, agriyan kasini calistiracagin icin daha cabuk kurtulursun agrilarindan.
  • uyku semesi  (26.12.12 11:57:34) 
sırt kaslarını esnetmeyi deneyebilirsin uyku semesinin dediği gibi kas ağrısıysa eğer kesinlikle iyi gelecektir.


  • lathspell  (26.12.12 12:10:31) 
kaburgalar arasındaki kaslardan olabilir evet kramp yapabilir, nefes bile almak zorlaşıyor. ilaçla çöz, sıcak tut. geçmezse doktora git.
bana geçmezse iğneyle açmak zorunda kalırız dediler iki güne hop geçti iğneyi duyunca :D en iyisi rahatlamaya çalışmak, çalışan diğer yerlerine odaklanmak, beyin o kısmı unutunca ağrı geçiveriyor. ama iğne olmayı seviyosan sen bilirsin :D

gerçi bu kemiğin hangisi olduğunu yazmamışın yani kaval kemiğin de olabilir?
  • kediebesi  (26.12.12 12:25:27 ~ 12:33:06) 
benim kardeşim bu ağrıyı 3 sene çekti,sonunda gitti doktora verem çıktı.şakaya gelmez git bi göğüs hastalıklarına,çektir akciğer filmini göster doktora,en temizi bu,sağlık ocağına,acile,abidik gubidik yerlere gitme...


  • selma  (26.12.12 12:48:28) 
Baştan başlayayım: nefes almakta zorluk çekmedim, hareket etmekte zorluk çektim, panik atak zannedip telkin vererek kendimi sırt üstü yatırdım.

Üşütmek için muhtemelen dışarı çıkmam falan gerekiyor, çalışırken eciş bücüş oturuyorum, hatta bunu yazarken de. Uzun süredir de spor mpor hiçbişi yapmıyorum, ne zamandır ağrı ve kulunç oluyordu, kendimi sıcak suya yatırıp orada çözmeye çalışmıştım 10 gün önce çözememiştim.

Sırt kaslarımı esnetmeyi denedim, ilk başta aynı sancı yine girdi sonra sonra biraz açıldı ama hep elimle tutup omzumu çevirdim, hala arada yapıyorum. Zaten bu ağrıyla uzun süredir bir şekil yaşıyordum, yokmuş gibi davranıyorum.

Acile gidip iğne olmak pek sevdiğim şeyler değil, aynı acı hiç hafiflemeseydi mecbur gidecektim elbet.

Şimdi orası neresi kaval kemiği mi? Elbette değil, soruya görsel ekledim, ağrı noktası nokta boyunla çekilme kısmı çizgi, kürek kemiği (burada lan ne kemiğiydi diye görsel arattığımı da eklemek isterim :P)

Göğüs hastalığı olduğunu sanmıyorum ama ağrının durumuna göre dikkate alacağım. Buradaki kasılma mı genel mi bilmiyorum başımın özellikle sol tarafı ağrıyor. Sırtıma pek ulaşamasam da sıcak su torbasının üzerine yatmak falan çözer mi? Daha önce küvette sıcak su çözmediği için bilemedim.
  • deliberte  (26.12.12 13:12:09) 
fizyoterapiste veya fiziktedaviye gideceksin. tabi önce bir doktora gidip boyun filmini vs çektireceksin. sonra düzeltici hareketler ve ufak ufak spor yapacaksın. uzun süreli tedavi, disiplin gerektiren işler öyle geçti tedavi oldu bi daha olmadı yok. en azından günlük duruşunu, hareketini düzeltmen gerekiyor. yoksa ilaç milaç işe yaramaz. zaten bi kere düzelttiler mi öyle eciş bücüş duramaz olacaksın, o zaman ağrın olacak esas.

geçen haftalarda omzu neredeyse ağzına girecek kadar öne gelmiş, sırtından dev tomruk çıkmış, bunlar nedeniyle ağrıyı geçtim, kulak çınlaması, baş dönmesi, göz kararması yaşayan biri olarak yazıyorum kardeşim. geçmiş olsun.

şimdilik rahat yapabiliyorsan kapı esnemesi/door stretch araştır, fotolara bak, onu bir yap. sırtını epey rahatlatır. bir de şu rahatlatır, bir battaniyeyi rulo yap, çok kalın olmasın, çok ince de olmasın. eni de 80 cm filan olsun yani sırtını boydan kapatsın. sırt üstü yatıp bunu iki kürek kemiğinin bittiği hizaya yerleştir. üstüne yat. kepste göğüs omurları yazan hiza gibi diyeyim. böyle göğsün biraz öne çıkacak hafifçe. o da rahatlatabilir. herhangi bir harekette rahat olamazsan da yapma, zorlama. esnetmeye çalışırken başka yerlerini acıtabilirsin, gevşetmen gerek esas.
  • kediebesi  (26.12.12 13:31:58 ~ 13:39:05) 
sağol kediebesi, şimdi fizyoterapist olmadan olmuyor mu? genelde sallamıyorlar bu tip ağrıları.

door stretch'e baktım da bacağını kaldır ger uzun süredir ne yoga ne alet çalışmadığımdan -ki çalışsam bile- gözümde büyüdü...
  • deliberte  (26.12.12 13:35:24 ~ 13:40:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.