[]

BlueScreen ve Kaymış Görseller

Merhaba Galya'nın IT expertleri;
Aşırı hızlı özet;
3 ay önce kasaya kola döküldü, ana kart değişti, ekran kartı bozuk-çalışmaz halde garantiye gitti, çalışır halde (????) geri geldi, tekrar kullanılmaya başlandı.
2.5 ay önce sistem mavi ekran krizine girdi. Abuk sabuk anlarda kilitlenmeye başladı. Mavi ekranlar coştu.
4 gün önce kasa hepten sapıttı. Açılmaz oldu. Format yedi, baştan win 7 kuruldu.

Şu an durum linkteki 2 görsel şeklinde;
1)Web'de gezerken bazı görseller bu şekilde çıkıyor. imageshack.us
2)Format sonrası biraz evvel ilk mavi ekranını verdi, onun screenshotı.
imageshack.us

(Görselleri web'e aktarmaya çalışırken chrome sürekli patladı üst üste, explorer'da aynı şekilde.. Ayrıca chrome forma tönceside sürekli crash durumdaydı.. Durup dururken siteler "whoa" deyip uçuyor. Hala da öyle, sinir krizi geçiricem.)

Ram'den şüpheleniyorum. Ekran kartıda uçmuş gibi..
Acil yardım yataklık ve fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..

UPDATE: İkinci görsel patlak çıkmış tekrar ekledim.

 
yeni pc şart.


  • ben smyrna  (25.12.12 22:28:05) 
Alet daha 2 senelik. AMD Phenom 2 x6 4gb ram vs bi konfig. hazırlamıştım.
Tekrar altına giremem böyle bir paranın..

  • quaker  (25.12.12 22:29:14) 
benim başıma gelseydi ekran kartını çıkarıp onboard bi denerdim, ekran kartının ısısınıda bi ölçerdim, ramin böyle sorunlar yapması pek görülmüş şey değil yapıyosada ben görmedim. ekran kartı belleğinden bile şüphelerinirim ama ramden asla :)
aslında birazda winden şüphelenmedim değil. sağlam bide tarat bence hatta hdd yide tarat. parça parça sağlamları kenara koymak lazım.

  • halusinojen  (25.12.12 22:53:47) 
Chrome'un böyle patlamasını ekran kartına bağlayamıyorum bende.
Mavi ekranın dumpının screenshotını da ekledim tekrar ikinci görsel olarak..

  • quaker  (25.12.12 23:06:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.