[]

sosyal fobi ya da değil

şimdi nasıl anlatayım bilemiyorum. sosyal fobim olduğunu düşünmüyorum. sosyal ortamlara girmekten kaçınmıyorum genelde. kaçınıyorsam sebebi başka oluyor.

örnek vereyim kaçındığım şeylerden birinden: çok fazla konuşamıyorum ortamlarda. oyun sırasında olsun(tabu vs.), muhabbet ederken olsun. özellikle ortamda yeni insanlar varken kesinlikle bir kaç cümleden fazlası yok bende. tamamen dinlemeye, gözlemlemeye odaklanıyorum. uzun süredir takıldığım kişilerin yanında artık sorun olmuyor ama. rahat rahat takılıyorum.

şimdi az şey anlattığımı düşünüyorum. fakat ben de sosyal fobi mi var, yoksa ben zurna mıyım?


edit: içimden soru sormak mı gelmiyor desem daha doğru olur. (ilk buluşmalar, yeni tanışmalar bu arada tekrar söylemek istedim.)

 
fobiyle alakası yok bence yazdıklarına göre. konuşamıyorsan konuşamıyorsundur zorlama. ekstra bi çabaya girmene gerek yok, herkes konuşkan olmak zorunda değil. ha rahatsız derecede sıkıcı biriysen fobi olabilir. bişey daha sorucam: içinden soru sormak mı gelmiyor yoksa bişey derim de biri yanlış anlar vs gibi kaygılar olduğu için mi konuşmuyorsun?

bu sorunun cevabı çok önemli teşhis için.
  • cemlemikonusuyorsun  (25.12.12 21:07:07) 
burdan teshis koymak pek dogru degil ama bahsettiklerin tipik sosyal fobi belirtileri.


  • me23  (25.12.12 21:17:56) 
@cemlemikonusuyorsun
soruna cevab vermekten bile imtina ediyorum desem.

  • late viper  (25.12.12 21:28:22) 
tıpkısının aynısı bende de var ama hiç sosyal fobi olduğunu düşünmemiştim. beni de düşüncelere gark ettin şimdi. zurnaydım iyiydim ya.


  • bxgx  (25.12.12 21:33:49) 
tanışmadalarda bende sönüğümde ikincide üçüncüde baya konuskan oluyorum. ilk buluşmada aynen böyleyim ama. pekte takmadım açıkcası.


  • ogo  (25.12.12 21:58:55) 
ayni konu kafami karistiriyor.bir de icimden soru sormak gelmiyor.sosyal fobim oldugunu dusunuyorum


  • kafkara  (26.12.12 00:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.