[]

Erkek kedimi kısırlaştırdım ama...

Arkadaşlar erkek kedimi bugün saat 9 civarı kısırlaştırdım. 9,30 civarı baygın halde bana geri verdiler ve eve getirdim. Yani bu daha ilk tecrübem...

Daha bi 15 dk önce ilk olarak biraz doğrulup kustu. Sonra yalpalaya yalpalaya yürümekle sürünmek arası bi şekilde biraz dolandı. Daha sonra olduğu yere yığıldı ve arka bacağını kaldırıp yalamak için eğilmek istedi ama o kadar dermanı yok henüz. Yalamasına izin vermelimiyiz yoksa engellemelimiyiz?

Belediyenin kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırdığım için çok fazla arayıp sormak istemiyorum..

 
bir daha seks yapamayacak olmanin, kendi istedi disinda vucudu ile oynandigi ve istegi disinda cinsel dürtüleri engellendigi icin, dogasina aykiri olarak yapilan bu islem sonucunda aci cekiyodur.


  • serabetan  (25.12.12 13:54:09) 
saçmalamayınız.
evet durum normal. narkozlu henüz. 6 saati bulur tam ayılması. testisleri çok küçük bir noktadan çıkardıkları için dikişleri çok küçük olur erkek kedilerin. o yüzden kendi gözetiminizde yalayabilir. ama uzun süre aynı yere yalarsa yakalık gerekbilir. 1 en fazla 2 gün takmanız yeterli. ama umarım gerekmez.

  • ben smyrna  (25.12.12 13:57:15) 
smyrna +1
ek bilgi; kısırlaştırılan özellikle erkek kedilerin kuru mamalarının kaliteli olması gerekiyor. bizim kedimiz böbrek hastalığından öldüğünde veteriner söylemişti bunu. dişiyi de ucu ucuna kurtardık hatta.

  • neira  (25.12.12 14:00:14) 
neira mamasınını değiştirdik zaten. proplan'ın sterilised'ını aldık. bundan sonra yemek yemeye derman bulduğunda yiyeceği ilk mama bu olacak... onları falan araştırdım da işte bu yalama etme konularını biyerlerde bulamadım nette..

çok sağolun ilginiz için.
  • ardilla  (25.12.12 14:04:20) 
Sevgili kedilerimizin bize benzer bir cinsel yaşamı ve cinsel hafızası olmadığı için; ayrıca kısırlaştırarak beraber yaşamanızı daha sağlıklı ve kolay hale getirdiğiniz için içinizde herhangi bir sıkıntı olmasın.

Öncelikle kedinizin kısırlaştırma işlemi sonrasında doktorunuz mutlaka bu yönde bir uyarı yapmalıydı. Aslında erkek kedi kısırlaştıktan kısa bir süre sonra ayağa kalkar ve hoplayıp zıplamaya başlayabilir. Sizinkinin henüz narkoz etkisinde olmasından dolayı baygın ve halsiz olabilir ama bundan kısa sürede kurtulacaktır.

Bizim erkek kedimizi kısırlaştırdığımızda operasyon olan yerde herhangi bir enfeksiyon olmaması için yaklaşık 1 hafta kadar yalanmasını engelleyici başlık takmıştık. Her kedi için geçerli olmasa da önemli bir önlem olabilir. Operasyon olan kısımda dikiş, yara gibi belirgin bir görüntü varsa o bölgeyi yalamasını engellemenizi öneririm.

Ayrıca kediniz kaç yaşında bilmiyorum ama eğer ergin ve kızışma yaşlarındaysa bünyesindeki hormonal vaziyetlerin geçmesi 1-2 hafta sürebilir. Kısırlaştırma işe yaramadı mı diye şüphe ederseniz bilginiz olsun.
  • sakallis  (25.12.12 14:10:41) 
ardilla. ilk mamaları yaş mama olsun. hem moral olur hem de narkoz boğazını falan kuruttu ise biraz rahat yutar.


  • ben smyrna  (25.12.12 14:12:22) 
ben erkek kedimii kısırlaştırdığımda yakalık takmadık ancak operasyon sonrası antibiyotik yapmıştı veteriner. onu hatırlıyorum.


  • mea maxima culpa  (25.12.12 14:14:35) 
sakallis;bizimki 1.5 yaşında. bir kızgınlık dönemi atlattık, onun ardından kısırlaştırma kararı aldık. o hormonların da temizlenmesinin biraz zaman alacağını söylediler.

ben smyrna; haklısın... yaş mama daha iyi olabilir. hemen aldırıyorum yaş mama.


mea maxima culpa; vet depo antibiyotik yaptığını söyledi. oradan eksiğimiz yok allahtan..


nevsenev; daha 2 kere yalamaya çalıştı. her dakika yaparsa engelleyeceğim ok.



arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. altına yaptı yattığı yerde. üstünü başını nemli bezle sileyim derken herif ayağa kalkıp koşarak uzaklaştı benden ve sonra pat diye yığıldı yine yere... daha şimdiden başladı eski azmanlığına =) çok mutluyuz evcek
  • ardilla  (25.12.12 14:59:35) 
Yaaa arkadaslar bi de agri cekiyor mudur simdi


  • ardilla  (25.12.12 17:31:03) 
Öncelikle geçmiş olsun.Kedilerde kastrasyon işlemi oldukça kısa süren bir işlemdir. Ancak işlemden sonra anesteziden uyanma dönemi kediden kediye farklılık gösterir. Bazı kedilerde uyanma, tam kendine gelme ertesi günü bulabilir.
Normalde kediniz klinikte hospitalize edilseydi siz bu aşamaları görmeyecektiniz. Ancak belediyeler ve üniversitelerin hastaneleri operasyondan sonra size kedinizi teslim ettiğinden siz bu aşamalara tanıklık ediyorsunuz.
Kusma, yalpalama, düşme normal , anestezinin uyanma aşamaları. Bu evrede yemek vermeye, su içirmeye çalışmayın. Zaten yemeyecektir ayrıca kusmasını tetikleyebilirsiniz. İlk gıdasını sabaha saklayabilirsiniz.
Kastrasyondan sonra kedilerde dikiş konulmaz. Yani orada küçük bir delik mevcut. Fakat bu delik çok hızlı birşekilde kapanacaktır. Bu evrede yalamasında sakınca yoktur. Yakalık gerekmez. Bazen yalamaya bağlı scrotumu şişmiş görebilirsiniz. Bu şişkinlik daha sonra gerileyecektir.
Ağrı eşiklerini hayvanlarda kendiniz gibi düşünmeyin. Açık kırığı olan bir insan acıdan bayılabilirken bir kedi buna rağmen koşmaya çalışabilir. Geçmiş olsun
  • mastor  (25.12.12 18:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.