[]

Interrail Rotami Tartisalim

Simdi burada ozellikle, haci o sehre tek gun yetmez gibi yorumlari bekliyorum. Ayrica 15 gun sinirsiz mi alayim yoksa 22 gunde 10 gun mu alayim bu da kritik bir sorum.

Bruksel cikisli olmak uzere rotam soyle:

Koln (birkac saaat) - Berlin (2 gun) - Prag (2 gun) - Viyana - Budapeste - Zagreb (buna gerek var mi la?) - Roma (2) - Milan veya Floransa - Barcelona - Madrid - Bruksel (belki arada bordo falan)

Rotayi az cok anladiniz. Gunler degisebilir, sehirler degisebilir. Mutlaka olmasi gereken sehirler: Berlin Prag Viyana Roma ve Barcelona

Ne diyorsunuz 15 gun olumune mi gideyim yoksa 22'de 10 mu yapayim?

Ha bir de 15 subatta basliyor, gotum donar mi?

 
Az zamanda çok ve büyük işler yapmak istiyorsun şu şehri çıkar diyemem direkt ama, hayat uzun tüm rotayı gezmeye kasma, bence viyana'yı 2 güne çıkar, Milano da 2 gün olsun, bu şehirlerin bir kısmını 2. bir seyahate bırak...


  • bisanthe  (24.12.12 15:12:00 ~ 15:14:18) 
15 gün içinde 4 hadi olmadı 5 şehirden fazla gezme. hiç birinden bi bok anlamazsın.


  • el magico  (24.12.12 15:15:22) 
Ben de İnterrail yaptım, Batı Avrupa'yı gezdim. Bu yaz da doğuyu, balkanları gezmek istiyorum kısmetse. Bana kalırsa çok saçma bir cycle çizmişsin. Öncelikle beklentilerini belirleyelim:

1- Gittiğin şehirlerde ne yapmak istiyorsun?
2- Müze gezecek misin?
3- Maddi durumun nasıl? Ne kadar harcayabilirsin şehir başına? (özellikle büyük şehirlerde)
4- Couchsurfing mü yapacaksın, hostelde mi kalacaksın, yoksa trenlerde mi uyurum diyorsun?
  • barut  (24.12.12 15:16:42) 
el magico ve bisanthe çok haklı. bu kadar kısa sürede ancak gidip facebooka koymalık foto çektirirsin, 'gittim baktım' olur, sana pek bir şey katmaz yan.

Ayrıca rota da çok absürt, haritayı açıp bi baksana. Brüksel'den almanya, sonra doğu avrupa, sonra italya, oradan ispanya. Ş gibi bir şey çiziyorsun yani. Onun yerine İspanya'dan başla? Ya da en iyisi İtalya'dan başlayıp ters U çizmek gibi bence :)
  • roket adam  (24.12.12 15:21:17) 
Öteki arkadaşlara katıldım. Ayrıca gittiğim yerlerden bahsedecek olursam;

Viyana'yı bir gün artırıp Budapeşte çıkarılabilir.
Barcelona'yı bir gün artırıp Madrid çıkarılabilir.

Ama bunlardan ziyade birbirine yakın yerlere 2-3 gün koy her şehre. Mesela Budapeşte ve Madrid'i çıkarmak yerine birer gün artır ve rotayı kısalt.
  • long live rock n roll  (24.12.12 15:27:31) 
arkadaslar brukselde yasiyorum, cikis noktam orasi olacak.

barut: 1- gezeyim goreyim.
2- pek muze gezmeyi dusunmuyorum.
3-total butce 1500 euro civari
4-hostel ve tren dusunuyorum.

rotayi boyle cizdim cunku bu sehirleri gormek istiyorum. peki soyle yapsak:

Koln (birkac saaat) - Berlin (2 gun) - Prag (2 gun) - Viyana - Roma (2) - Milan veya Floransa - Barcelona - Madrid - Bruksel
  • colg fusion  (24.12.12 15:35:38) 
Ben 1 yıla yakın Madrid'te yaşadım. Gitmek istediğin yerlerden Berlin, Milan, Brüksel gibi yerleri de gezmişliğim var. Oralara gideceksen gitmeye yakın bir PM at.

Brüksel gidiş geliş uçak biletini kesin aldın mı? Ona göre sana bir yol haritası düşünelim yeniden.

Edit: Pardon, gözümden kaçmış.

Brüksel'den başlıyorsan, yerinde olsam Lizbon'a uçak bileti alırım ve oradan başlarım.

Lizbon -> Madrid -> Barcelona'yı gezerim. Oradan ya Marsilya'ya geçerim, ya da feribotla Sardinya adası üzerinden Roma'ya geçerim. (feribot bağlantıları ücretsiz ya da küçük farklarla oluyor diye biliyorum) Bu iki şehirden biri üzerinden de Milano'yu görürüm. Daha sonra Viyana ve Prag'da en az birer gün kalıp, Polonya'da bir şehre geçerim. Muhtelemen Varşova'ya. Oradan Berlin'i gezer, param kalmışsa gece treni parası ödeyip yatarak Amseterdam'a da geçer, otumu içer kekimi yer, evime dönerim.

Saatlerini de yazayım:

Lizbon-Madrid 10 saat; Madrid-Barça 3 saat; Barça Marsilya 7 saat; Roma Milano 3 saat; Milano-Viyana 10 saat; Viyana-Prag 4.30 saat; Prag-Varşova 8.30 saat; Varşova Berlin 6 saat; Berlin Amsterdam 6 saat; oradan home sweet home'un 2 saat.
  • barut  (24.12.12 15:47:13 ~ 16:18:33) 
ben daha 2 ay once venedik üzerinden uzerınden ; barcelona - porto -madrid - bruksel - hasselt - maastrich - aachen -eindhoven - amsterdam - bruksel - paris - munich - zurıch - milano - floransa - roma - viyena - budapeste - zagreb - sofya - istanbul rotasında bir gezi yaptım .. bı kısmı uyuyor seyahatın ..

madrid sonrasında 22 gün içerisinde 10 gun kullanmalık bilet aldım 6 gunu kullanmıştım yolculuk sonrasında.. yanı senın ustune barcelona madrıd kısımları da var onlarla tamamlarsın .. 15 gun sınırsızdan cacık olmaz.. 1 hafta fazla olsun senın olsun :)


budapesteden zagrebe gıtme pampa ordan romaya gecmen cok sıkıntılı olacaktır.. onun yerıne venedigi al araya.. yol üstünde zaten.. bruksel ve cıvarında cok fazla sehır var 1 er saat mesafede.. o kısımda baya bı sehır gezebılırsın..

bir de rotayı yenıden yap , bu haliyle biraz garip..

dilersen interrail mapine ve ulasım surelerıne bir goz at.. daha net plan yapmanı saglar.. süreler cok absurt olabiliyor balkan tarafında.. diger yerlerde sureler cok kısa ulasım ıcın ..
  • kennym  (24.12.12 17:41:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.