[]

çocuğun zeka gelişimine anne baba nasıl destek olur veya köstek olur?

7-8 yaşında bir çocuk düşünün. bunun zihinsel gelişimini nasıl destekleriz?
yani çok net ve açık örnekler verirseniz sevinirim..



 
çocuğun en belirgin özelliği taklit etmesi ve doğrudan ondan istenen şeylere kimi yaşlarda direnç göstermeye meyilli olması, özellikle anne-babaya, aileye filan, yabancılara yapmayabilir. yani kitap okusun mu istiyosunuz, oturun kitap okuyun. köpek eğitmeni bir adam çocuklarını da aynı yöntemle eğittiğini anlatıyor bir videoda. istediği şeyleri yapınca onaylamak, istemediği şeyleri yapınca aşağılamadan, üzmeden hayır, bunu yapmanı istemiyorum demek-miş. çocuk yetiştirmedim bilmiyorum bunlar da sağda solda bbc nin little angels programında vs öğrendiğim şeyler.
psikolojik konuları aşamadıkça dengeli de beslendiremezsin, balık yağı da yutturamazsın, kendimden çok iyi biliyorum.

  • kediebesi  (24.12.12 13:00:01 ~ 13:08:32) 
dengeli beslenme. balık yağı.


  • ne olsun ne olsun  (24.12.12 13:04:05) 
ikinci, ucuncu dil ogretmek. hatta mumkunse daha erken baslatmak.


  • sendelemeden  (24.12.12 13:10:45) 
Uzun uzun cevap vereceğim bu konuya. Şu an meşgulüm. Buraya edit gelecek. Reserved.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (24.12.12 13:11:17) 
almanların bir steiner metodu varmış, ismi değişik olabilir bir araştır, berlinde kreşte çalışan bir arkadaşımdan dinledim, etkiliymiş. en azından baskı ve sinir harbinden çok yeğdir. bir de şu belgeseli şiddetle tavsiye ediyorum: children full of life. ikinci cevaplarım görünür olsun diye ayrı yazarım ekstra tik istemem :)


  • kediebesi  (24.12.12 13:12:14) 
uygun model olma +1
uygun öğrenme ortamları yaratma ve yaşantı zenginliği. şöyle ki, ancak maruz kaldığımız şeyi öğreniriz ve bir şeyler öğrendikçe beyindeki sinaptik bağlar artar. mesela, sinema, tiyatro, müze, maç, akvaryuma götürmek, farklı şehirlere ören yerlerine götürmek..
çeşitli yeteneklerini sınama fırsatı. yani ilgisine göre kurlara yazdırmak (bale, tenis, yüzme...)
ve bir de bu tarz kitaplar var çok fazla. onları da araştırıp bir kitapçıda, eğlenerek kafasını çalıştırabileceği şeyler bulabilirsiniz.
  • pinkket  (24.12.12 13:18:59) 
herkes desteğe örnek vermiş ben de kösteğe örnek vereyim madem. çocuğun kafasına pata küte vurun zekası körelir. ayrıca okul çağına geldiğinde ders çalışmasına izin vermeyin.


  • ari maya  (24.12.12 14:44:57) 
ben de bununla alkaalı bir araştırma okumuştum, mutlu bir ailede yetişen bebekler ileride daha zeki oluyormuş, mutsuzluk ve gerginlik zekayı köreltiyormuş.

onun dışında anne babanın yapabileceği en iyi şey çocuğuna doğru örnek olmak, yani anne kitap okuyorsa çocuk da okur, baba gazete okuyorsa çocuk okuma bilmese bile özenir, oturup sayfaları çevirir, eve dergi giriyorsa ne varsa okunur, vesaire.

iş konusunda da aynı şekilde. balıkçı babanın oğlu en azından olta tutmaya meraklıdır, gibi düşün.
  • roket adam  (24.12.12 15:26:21 ~ 15:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.