[]

Açık öğretim

Selamlar,


Açık öğretim ile ilgili birkaç sorum olacak:


1-) Bir üniversiteye devam ederken kayıt olmak mümkün sanırım? Yanılıyor muyum

2-) Not sistemi nasıldır acaba, ya da belki de daha önemlisi; mezun olmama yetecek notlar alsam elimde de diplomam olsa, notlarımı incelemezler herhalde die tahmin ediyorum:)

3-) En önemlisi de bu aslında. Şimdi ben eğitim programı yoğun sayılabilecek bir üniversite/bölüme devam ediyorum. Açıköğretimde de çift dikiş gitmek istemiyorum ama okuduğum bölümle açıköğretimde istediğim bölümlerin arasında bir alaka bulunmuyor. Dolayısıyla AÖF'nin sınavları falan adamı kastırır mı, hayattan bezdirir mi yoksa belli bi zeka seviyesine sahip insanlar kotarabilir mi?

Aklıma geldikçe soru ekleyebilirim sanırım

Danke şön

 
1. Üniversiteye devam ederken kayıt olabilirsin tabii. Hatta bir zamanlar sınava girmesen bile olaibliyor gibi duymuştum ama yalandır diye takmadım pek. Ben önce AÖF girdim, daha sonra normal üni.yi kazandım.

3. Bazı dershanelerin soru kitapçıklarını filan almaya bak. Ben 2 sene çalışmadan girdim bişey olmadı. O soru kitaplarından aldım da bir baktım ki tıpatıp aynı sorular :) Hatta "Ali şöyle şöyle yapmış" denmiş kitapta bir soruda, isim bile değiştirilmeden aynısı sınavda çıktı :) Eski soruları döndürüp döndürüp soruyorlar sanırım. Kitaplar sayesinde geçtim ben yani. Onlara da 1-2 gün baktım işte :)

2. Tam bilmediğimden atlıyorum bunu. O diploma ile ne yapacağımı ben de bilmiyorum :)

edit: www.aof.anadolu.edu.tr buradaki 15. maddeden not sistemidir vs. ile ilgili bişeyler de bulabilirsin :)
  • dikucgen  (03.01.09 00:56:25 ~ 00:59:33) 
1) Evet

2) 60 alıp geçiyorsun diye biliyorum. yanlış olabilir

3) mühendislik bölümlerini 4 yılda bitirip, bir de yanına aöf yapan bir çok insan var. azmin elinden hiçbişey kurtulmaz. sınav çakışmaları illa ki olacaktır, en kötü ihtimalle çift değil de 1.5 dikiş olur aöf hayatın.
  • makineci  (03.01.09 01:00:14) 
1) yanılmıyorsunuz (öss'ye girmiş ve barajı geçmiş olmak şartıyla)
2) normal üniversiteler gibi, olsa gerek. 4.00, ama kimse incelemez doğru.
3) aöf'nin sınavları adamı kastırmaz, tabii işletme filansa. iktisat biraz yabancı gelebilir sonuçta hesap kitap, bir de terim daha fazla oluyor sanırım. işletme için belli kitapları okuyup sınavlardan önce çıkmış sorular, benzerleri nasıl olabilir olaylarına girseniz yeter.

(başıma gelmiş gibi cevapladım ama eski iş arkadaşım okuyordu aöf'de, ordan bildiğim kadarıyla cevapladım.)
  • oldu görüşürüz  (03.01.09 01:00:15) 
ikinci uniden iktisat okuyorum. 3. siniftayim. gayet de guzel okunuyor. tavsiye ederim.

1. evet
2. gecer not 60. kimse notlarini incelemez
3. kastirmaz bezdirmez. zor degil. ama belli bir zeka seviyesi istiyor tabi ki.
  • anakinskywalker  (03.01.09 01:24:26) 
1) Evet, 2. üniversite olarak okuyabilirsin.

2) vize + final (veya büt) , vize (%30) + final yada büt (%70) = 50 (geçme notu), 2 ders'e kadar alttan alma, daha fazlasında sınıf tekrarı.

3) Büronun verdiği 4. sınıf kitaplarının naylonunu bile açmadan mezun oldum. Yardımcı kitaplardan ve geçmiş senelerden çıkan sorulara çalışırsan sınıfı geçersin. Amacım konuyu öğrenmek dersen ders kitaplarını oku..
  • susebili  (03.01.09 04:45:00) 
harbiden gecme notu 50ymi$ :) kacla gectigimden haberim yok

2062 - YÖNETİM VE ORGANİZASYON 70 44 - 52
  • anakinskywalker  (03.01.09 12:54:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.