[]

VBA Excel - runtime error 1004

Merhaba,

1) 30-40 klasör, her birinin içinde farklı sayıda excel dosyam var. Toplam 2500 civarında excel.

2) Amaç: Excel workbook açmadan değer okutmak.

3) Yalnız değerleri belirli bir şartı sağlaması şartıyla okuttuğum için bu okuma işini bir döngü içinde yapıyorum. Yerine göre 10. satırda da bulabiliyorum istediğim değeri, 1000. satırda da.

4) Problem şu: tamamen şartın sağlandığı satırların toplamına göre (sanıyorum) değişen okuyuşlarda (ki genellikle 300 - 400. excel dosyasında filan oluyor) hata veriyor. Programı yeniden çalıştırdığımda da hata veriyor, ancak kapatıp yeniden açmam gerekiyor. Tabii yine 400 lü satırlarda hata veriyor. Bu da bana bir yerlerde hafızada bir değerin kalıyor olduğunu düşündürüyor.

Analiz:
'==============================
KOD PARÇASI:
For i = 10 To 5000 Step 10
sayac = sayac + 1

Destination.Formula = "=" _
& "'" & xlsPath & "[" & xlsfilename & "]" & sourceSheetName & "'!" & Source.Address

'BURADA ŞART KONTOLU VAR

Next i
'=============================
Sayaçları incelediğimde genellikle 30,000 (artı eksi 1000 filan, kesin bir değer yok) değerinde problem çıkıyor gibi görünüyor, ama görüldüğü gibi i değişkeni her seferinde 10-5000 arasında çalışıyor ve hatta işime yarayan satırı bulunca döngüden çıkıyor. bir şekilde bir sayı hafızada kalıp, sınıra gelince hata oluşuyor gibi geliyor bana.

Döngü yapmadığım zaman sorun yok.

Destination yerine cells(x,y) ler var, karışıklık olmasın diye böyle yazıyorum.

Bir fikri olan var mı?

 
Hata çıktığı anda debug diyerek hangi satırda, ne sebeple çıktığını kontrol et öncelikle. Ona göre yorum yapmak daha kolay olur.

i değeriyle neyi arattığına bağlı bir de, şart kontrolü kodu kısmında neyi ifade ediyor i, dosyanın adını mı, satır numarasını mı.
  • cakabo  (25.12.12 00:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.