[]

hukuki - haciz mektubu

Selamlar,

Biraz önce postayı kurcalarken annemin adına gelmiş olan haciz öncesi son uyarı mektubunu gördüm. Normal postayla gönderilmiş. Telsim'e borcumuzdan dolayı tarafımıza yapılan son ihtar vs vs imiş. Lakin bizim Telsim'le herhangi bir işimiz gücümüz olmadı.

Mektupta herhangi bir ücret miktarı, dava ile ilgili cep telefonu numarası yazmıyor. Borcun detayları ile ilgili bilgi almak için arayın vs denmiş sadece.

Mektupta ıslak imza yok, imza kısmında telsim telekomünikasyon aş (faal) tic. sicil no 305920 vekili avukat bıdı bıdı yazıyor.

Tarih olarak da 17 si yazılmış mektupta.

1-) Doğruluk payı nedir? Birinin rastgele mektup gönderip bu konuda para koparmaya çalışma ihtimali var mıdır?

2-) Aleyhimize açılmış icra takibini nereden görebiliriz? Avukatı arayıp sormak dışında, turkiye.gov.tr den ya da başka bir siteden bakabilir miyiz?

3-) İhtarın tebliğinden itibaren 7 gün demiş, lakin ihbar tebliğ edilmedi direk apartmanın girişinde diğer postaların arasında duruyordu. Bu geçerli bir sebep midir? Yoksa iplemezler biz 17 sinde gönderdik, 24 üne kadar vaktiniz mi var derler?

 
Selamlar,

isin hukuki boyutu ile ilgili pek bir bilgim yok ama benzer bir olay basimiza gelmisti.

Kardesim ve anneme postaci imza karsiligi böyle bir mektup vermis, 1 hafta icinde gidip itiraz ettiler böyle bir borcum yoktur diye.
Sonra benim adima tekrar geldi aynisi, yurt disinda oldugum icin annem imzalayip almis ama almaz olaymis.
Geri dönünce adliyeye gidip ugrasmistim baya.

Avukatin bize dedigine göre itiraz etmez isek borcumuzu kabullenmis oluyormusuz, sanirim ilk ve son sorunuzu acikliyor bu.

Gecmis olsun, kolay gelsin.
  • vampyria  (23.12.12 15:15:44) 
Türkiye gov tr den bakabilirsiniz. bir bakın davası var mı annenizin? sonra telsim müşteri hizmetlerini arayın. böyle bir şey geldi hattımız yoktu acaba birisi hat mı aldı adımıza diye. sizin adınız geçtiğinden bir dolandırıcılık varsa söyledikleri avukatı aramak istemedik. belki numaranın karşısındaki avukat bile değildir, diyin.


  • ykyt  (23.12.12 15:17:36) 
bilgi için teşekkür ederim. Lakin imza karşılığı teslim edilen bir evrak değil bu. Daha önceden herhangi bir borç mektubu da almadık. Kapıda herhangi bir not vs. de yoktu. 18 senedir aynı yerde oturuyoruz.

Birinin kapısının altından borç kağıdı atıp, 1 hafta sonra hacı itiraz etmedin öpe öpe ödeyecen demesi baya saçma
  • bonjurkes  (23.12.12 15:17:56 ~ 15:21:56) 
haciz öncesi son uyarı mektubu denmiş. Telsim ...'ye olan hizmet bedeli borcunuz nedeniyle aleyhinize icra takibi açılmış olup büromuzca icra işlemleri dosya yenileme veya dosya yenilenmişse haciz işlemleri devam etmektedir.

diye başlıyor. Devamında kabaca, takibe konu olan borcu ödememişsiniz, tarafınıza bildirim yapılmasına rağmen yetkili kişilerle iletişime geçmemişsiniz vs diyor. Lakin bize bildirim yapılmadı.

Üzerinde olan tek damga bakırköy adliye ist damgası (17.12.12) ve posta 50 kuruşluk damgası. Bunun dışında mektubun altında avukatın ıslak imzası bile yok.

- Avukata ne sormamız gerekiyor tam olarak? Bu muhabbetin döndüğü telefon numarasını bilmiyoruz. Avukat bize bunu söylemek zorunda değil mi?

- Avukatın para koparma çabası olabilir mi?

- Avukat dosya bilgilerinin yanı sıra, borçlarla ilgili belgeleri de sunmak zorundadır değil mi? Yoksa kafasına göre borcunuz var 500 tl verin halledelim muhabbeti mi çevirir?
  • bonjurkes  (23.12.12 15:46:32) 
Turkiye.gov.tr'den baktığımda herhangi bir dava gözükmüyor annemin adına.

Şu tarihe kadar ya da 17 aralığıa kadar diyelim, tarafımıza bu konu ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılmadı, mektup gelmedi vs. vs. Bize haber verilmeden nasıl icra takibi başlatılıp ondan sonra düşüp de yenilemeye çalışırlar?

Bir de avukatın telefonda x liraya bu durum kapanır muhabbetinden sonra tarafımıza ödeme emri göndermesi gerekiyor mu? Ya da sırf onun sözüne göre gidip o tutarı yatırabiliyor muyuz? Şu an fellik fellik neden kaynaklanabilir diye evrak arıyoruz evde. Avukat ofisi bugün kapalıdır diye de aramadık
  • bonjurkes  (23.12.12 16:09:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.