[]

yeni alınan bir şeyi ilk kendin kullanmak istemek

böyle bir takıntısı olan var mı benden başka?
evde 3 kişi yaşayınca ya yeni takıntılar geliştirdim ya da var olanları keşfediyorum.

hemen bugünden örnek vereyim; bir tane göz kalemi almıştım, ama zor buldum diye iki tane almıştım.
bir şey paylaşmaktan nefret ederim ama sorunca hayır demiyorum. ben yokken kullanmadığımı ev arkadaşım kullanmış. sinir oldum sabah sabah.
bir de kafaya takıyorum. başka şeye odaklanamıyorum.
hem kıza sinir oldum, hem de kendime.

normal mi böyle davranmam yoksa gereksiz yere sorun mu yaratıyorum kendime?

 
bende de var. ablama bile kızarım. ama genel olarak paylaşma problemim var diyemem. normal yani bu davranış, değilse bile yalnız değilsiniz.


  • ron dennis  (23.12.12 14:22:46) 
bende de var. hatta okunmuş gazeteyi okuyamamak derecesinde.


  • hope ender  (23.12.12 14:25:32) 
ilk kullanımda haklısın da eğer sorduysa sen de kullan dediysen ne yazık ki haksızsın. milletin kullanmasını istemiyorsan odanda sakla.


  • i ve been mistreated  (23.12.12 14:28:14 ~ 14:28:23) 
internetten cep telefonu aldigimda sehir disina cikmam gerektigi icin kargo paketini dahi acmayin ben acarim diye delirmisligim vardir.


  • colpa  (23.12.12 14:29:14) 
@mistreated: odamda zaten, çekmecemde duruyor her şey. kullandığım diğer kalemler bir köşede diğeri başka bir köşede duruyordu. daha önce sorduğu zaman kendim veriyordum zaten. ama ben yokken açıp kullanacağını düşünmemiştim.
ama insan bakınca hiç kullanılmamış şeyi anlamaz mı? salak olmak gerek.

  • goldentitan  (23.12.12 14:31:03) 
aldigim gazeteyi benden önce biri okudu diye yirtmisligim var hic okumadan. bende bu kitap ve dergilerde bile var.


  • apathetic  (23.12.12 14:32:21) 
beni çıldırtan bir şeydir.
bu yüzden bir insanla aramı çok ciddi şekilde bozabilirim.
sen evdeyken senden izin isteyip kullanması bir derece, ama sen evde yokken nasılsa izin veriliyor diye odana girip, çekmeceni açıp, arayıp bularak kullanması başka bir şey.

ki üstelik makyaj malzemesi kullanmak isteyen insana da ayrı gıcığımdır.
divit'in dediği gibi hijyen konusu da var çünkü.

edit: bence "tamam, kullanabilirsin lazım olduğunda, ama ben yokken lütfen odama girip alma" diye ciddi bir çıkış yapmalısın.
bozulursa da bozulsun.
  • blatta hiberna  (23.12.12 14:51:19 ~ 14:52:48) 
evet var. kardeşimle çok kavga ederdik bu yüzden:)
ama makyaj olayında evde olsan bile, neden izin veriyorsun onu anlamadım. makyaj malzemesi başkasına kullandıırılmaz ki. ben kibarca malesef makyaj malzememi paylaşamam diyorum, isteyen arkadaş olursa. işte kişisine göre açıklarım belki, senin gözünde birşey varsa bana, bende varsa sana geçer şeklinde bir şeyler söylerim. bu güne kadar alınan olmadı ya da belli etmediler.
belli ki sen de ciddi kafana takıyorsun, hemen söylemeye başlamalısın. kalemi kullanıcaksan eğer iyice aç, o kısım gitsin tamamen.
  • crimsonlady  (23.12.12 15:17:11 ~ 15:19:44) 
malesef aynı sey bende de var, ama ben normal diyemiyorum:/


  • heyamo  (23.12.12 16:22:45) 
belki o kalemin aynısından alıp ev arkadaşına hediye edersen, mesaj kibarca anlaşılabilir. verirken de "bu kalemden yeni almıştım, beğenmişsin, sana da almak istedim" dersin. :)


  • mkrn  (23.12.12 21:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.