[]

kedi- alerji

bizim evde kedi var. bundan bir ay kadar önce gözlerim kızarmaya, çapaklanmaya ve bulanık görmeye başladı. bir hafta içinde felaket korkunç hale geldiler. doktora koştum. mikrop kapmış fakat alerjik bir şey de olabilir yanında dedi. ilaçlarımı aldım bir tanesinin prospektüsünde hayvan tüyü alerjisi filan gibi şeyler yazıyordu. ilaçlarımı alıp annemin evine gittim, bir hafta içinde iyi oldum. sadece biraz bulanıklık kalmıştı gözlerimde. tekrar evime döndüm ve bir hafta içinde (ilacımı kullanmaya devam etmeme rağmen) tekrar hastalandı gözlerim. doktordan alerjik reaksiyonları azaltmaya yarayacak bir ilaç istememe rağmen 'alarm sistemini kapatamam' diyip beni geri çevirdi. şimdi ben ne yapacağım. kediden uzak durmaya çalışıyorum odama sokmuyorum. sadece salonda merhaba merhabayız. kedinin gitmesini istemiyorum. alerji ilacı kullanabilirim. bir sürü insan kullanıyor. doktor bana niye öyle yaptı anlamadım. eczaneye sorup alsam mı bir ilaç? başına böyle bir şey gelen var mı daha önce? çok üzgünüm.




 
alerji bağışıklığının fazla tepki vermesidir, ilaçlar da bağışıklığı baskılayarak bu tepkiyi azaltır. bağışıklığın azaldığında da neler olabilir biliyorsun, o nedenle antiistaminikler uzun süreli kullanıma uygun değil ancak ataklarda, semptomatik tedavide kullanmak mantıklı. mesela benim için kesin bir uçuk nedenidir. ben uzun süre birlikte yaşadığım kedilere alışkanlık kazanabiliyorum. ama tabi burnumu çok dibine sokmamam lazım, bir de bedensel tepkiler değişiyor, senin gözlerine vurmuş bende hapşuruk, nezle türevi bişi yapıyor. çözüm bulamazsan bir alerji uzmanıyla görüşebilirsin.

ekleme: ellerini çok gözüne götürüyo musun bi dikkat et. kediyi sevip sonra gözü ovuşturmak filan en sakat işler. o zaman benim de gözlerim şişiyor, akıyor.

bi de belki alternatif tedavileri de araştırabilirsin.
  • kediebesi  (23.12.12 10:53:15 ~ 11:25:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.