[]

iett sefer saatleri parser'ı

iett'nin web sayfasını otobüs sefer saatlerini öğrenmek için kullananlarınız varsa sitenin yamukluklarından dolayı böyle bir şeyin çok zor olduğunu görmüşlerdir. hele hele bu sayfaya mobil bir cihazdan bakmaya kalkarsanız vay halinize.

iett'nin wap sayfası ise hayatımda gördüğüm en kullanışsız wap sayfası olduğu için, ne yazık ki kullanılmıyor.

neyse

aramızda iett'nin web sayfalarına göz atıp bir şekilde bir parser yazacak bir arkadaşımız var mı? çok zor olmasa gerek. benim kod bilgim ne yazık ki o kadar değil.

mesela ilk giriş sayfasında otobüslerin listesi olsun:

numara - kalkış yeri(a) - varış yeri(b)

gibisinden

onlara tıkladığımızda da

h.içi a'dan kalkış
h.içi b'den kalkış
c.tesi a'dan kalkış
c.tesi b'den kalkış
pazar a'dan kalkış
pazar b'den kalkış

gibisinden linklerin olduğu bir sayfa gelir. bu linkler de doğrudan saatleri gösterir.

bilen biri için zaman alıcı bir şey olmasa gerek.

yapabildiğim kadarıyla yardım etmeye de hazırım. en azından işin amelelik kısımlarını hallederim.

 
peki iett gibi anında güncelleyecek misiniz? cidden çok başarılı bir sistem, o orer tablosu.. ben sık sık kullanıyorum.. henüz bir yamuğunu görmedim.. bir tek şey işte, duraktan geçiş saatlerini tutturamayabiliyorlar çünkü henüz bütün araçlara gprs vericisi takmadılar..

edit: söylediklerim web için geçerli.. bi de, weble ilgili bi sorun size, abi, harita versiyonu kötü.. uyum sorunları var tarayıcılarla.. ben klasik html olan orer'i kullanıyoum. opera ile.
  • vital  (02.01.09 15:56:35 ~ 16:08:32) 
iett'ye mail atın yapsınlar.


  • desdinova  (02.01.09 16:16:46) 
wap'ı bilmem ama ibb mobil'den çok güzel bakılıyor aklınızda olsun.


  • darknum  (02.01.09 22:50:58) 
ben bi ara yapiym diyodum sonra onun yerine paragaranti'den doviz parseri yazdim grafik cikardim. bekleyince geliyo zaten otobus. (oha)


  • disq  (03.01.09 01:38:46) 
oldukça kullanışlı bir wap sitesi var iett'nin. problemsiz bir şekilde kullanabiliyorum.


  • sutlu nescafe  (03.01.09 17:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.