[]

kaynaştırma harfi kullanmamak (gidiorm, geliorm)

liselilerin yazım şekliyle dalga geçen +20 insanların bu şekilde yazması ilginç geliyor. acaba bunu yaparak insanların gözünde nasıl bir imaj oluşturulması amaçlanıyor? "kaliteli bir insanım ama kanımda tikky'lik de var, eğlenceliyim" gibi mi?




 
geli-yor daki yor basli basina ek degil miydi yahu :) i yardimci unlu gibiydi hatta...

sevmiyorum oyle yazilmasini ama yazana da nedne yaziyorsun demem, elimden geldigince noktalama isaretlerini de kullaniyorum.
  • fakyoras  (22.12.12 09:33:08) 
dili bu kadar kasmanın lüzumu yok diye düşünüyorum. dil bizim dilimiz, biz anlaşıyoruz. zamanla bu tip kullanımlar daha kolay gelmeye başlarsa "gidiorm" "geliorm" yeni kalıbımız olacaktır. açıkçası pek rahatsız olmuyorum, gereksiz sesli harfleri atma dışında.

neticede dil, derdimizi en pratik şekilde anlatmamız gereken bir aracı, fazla anlam yüklemenin lüzumu yok. zamanla değişecektir toplum ihtiyaçlarına göre.
  • kamera motor  (22.12.12 09:49:04) 
yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın, anlamaya çalışıyorum sadece. sosyolog olasım var.


  • zgrydn  (22.12.12 09:50:15) 
tikky'lik veya liselilikle hiçbir alakası olmaksızın bazen ben de kullanıyorum. özellikle cep telefonundan mesaj yazarken mümkün olduğunca kısaltmak amaçlı harfleri kırpıyorum ve bazen o aradaki y harfi de kurban oluyor bu durumda. amaç kesinlikle bir imaj oluşturmak değil, harf sayısından tasarruf.


  • winstoncash  (22.12.12 09:51:34) 
normal yazarım ama sesli harfleri yutmaktansa sessizleri yutmayı tercih ederim.


  • harry piper  (22.12.12 11:25:06) 
bağlaçları bitişik yazmasındansa bunu tercih ederim şahsen.

geliorm çok itici ama hakkaten. geliyom yazarım ben mesela.
  • supergirl  (22.12.12 13:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.