[]

kapıma bir çocuk geldi

bu soğuk havada incecik hırkayla elinde kitap, abi kitap satıyorum alır mısın dedi. ne kadar la o kitap dedim 10 tl dedi. 10 tl çok geldi veremedim. al sen şu 5 tlyi kitabı da başkasına satarsın dedim yolladım. iyi mi yaptım kötü mü bilemedim?




 
iyi yapmışsın bence..sen birşey kaybetmezsin o 5 lirayla ama belki o kazanır.


  • cancan  (21.12.12 14:17:18) 
iyi yapmışsın hacı. Ben olsaydım bende yapardım aynısını. Ama çocuk kendi isteğiyle mi satıyor o kitabı yoksa baba mı zorluyor satması için orası düşündürücü.


  • hasanli  (21.12.12 14:17:25) 
@hasanli aynen kafamı kurcalayan tek şey o zaten ya ibne babası yaptırıyorsa diye düşünmedim değil.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (21.12.12 14:18:34) 
kötü yapmışsın. evet çocuk belki gerçekten zor durumda ve muhtaç ama çocuğu hem hiç bişey yapmadan para kazandırmaya alıştırmışsın hem de belki o çocuğun insanlarda yarattığı acıma duygusuna sırtını dayayarak çalışma gereği bile duymayan anne babasının ekmeğine yağ sürmüşsün.

ege üniversitesinin bi aralar bi kampanyası vard. çocuk satıcılardan bişey almayın veya para vermeyin diye. çünkü araştırmalar sonucunda o çocukların ana-babalarının evde yattığı ve çalışma gereği duymadıkları, çünkü çocukların bu şekilde acıma duygularını kullanarak para kazanabildiklerini ortaya çıkarmışlardı. çocuk pazar kazanabildiği sürece, ana-babası çalışmayacak, çocuk da mecburen okula gitmek, ödev yapmak, oyun oynamak gibi çocukluk işlerinden uzaklaştırılarak, mecburen para kazanmaya çalışacak.
evet belki gerçekten ihtiyacı vardı, karnı açtı, ana babası bile yoktu ama, böyle durumlarda artık zaten devlet yardım ediyor ihbar edildiğinde. hatta çocuğun ailesine para yardımı bile yapılıyor ya da yetiştirme yurduna yerleştiriliyor.
  • halanne  (21.12.12 14:20:54 ~ 14:22:37) 
kullanmadığın mont/kaban varsa verseydin yazık çocuğa.


  • kakao  (21.12.12 14:21:47) 
aferin.


  • drdolantin  (21.12.12 14:22:16) 
İyi yapmışsınız bence. Babası ya da başka biri sattırıyorsa bile kitap sayısında eksilme olmadığı için, o çocuk sizden aldığı 5 lirayı sattıran kişiye söylemeden kendine saklayabilir.


  • djarwi  (21.12.12 14:22:46) 
yanlış yapmışsın üsdat çocuğu içeri alıp sıcak bir şeyler verebilirdin. gelmeyi kabul etmezse dışarıda sıcak bir çorba ısmarla. ve 155.i ara ihbar et gelsinler alsınlar çocuğu onu çalıştırandan daha iyi bakarlar.


  • zenigt  (21.12.12 14:26:09) 
kendini dilenci gibi hessetmesine sebep olmuş olabilirsin.


  • neira  (21.12.12 14:34:13) 
sadece kendini rahatlatmışsın, iyi de yapmışsın. babası mı çalıştırıyo lan tarzı düşünüp vermeseydin muhtemelen kendini suçlu hissedecektin. iyi olmuş. ama tabi ki bu senin yada benim görevim değil...


  • aeroflot  (21.12.12 14:37:14) 
Çocuğa bir şeyler ısmarla diyen parlak zekalara ithafen;

Bunu iki kere yaptım, ilkinde çocuk eşşek kadar balici abisiyle geldi benim eve yerleşip çalışmak istediğini söyledi, tehdit etti.

İkincisinde çocuk yine açım diye geldi, farketmeden cebimi çaldı gitti (güvenlik kamerasında gördük telefonu çıkardığını). İyi yapmışsın, evine falan sokma, senden yardım isteyecek kadar da iyilik yapma.
  • mikail bey  (21.12.12 15:00:13) 
yok muydu kullanmadığın bir kaban, mont vs :(


  • girl in a coma  (21.12.12 19:48:58) 
elimden sadece 5 tl vermek geldi dostlar. kotu yapmissin diyene de iyi yapmissin diyene de tesekkur ediyorum.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (21.12.12 21:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.