[]

Batak kuralı, basit soru

Hani var ya bazen atamıyorsun birinin attığı karttan daha iyisi sende varsa daha kötü numaralısını atamıyorsun ortaya. Onun açıklaması ne? Yani tam kural ne?

Bunu yazarken düşündüm, şöyle genelleyebilir miyiz? "MEVCUT GİDİŞATTA KAZANMA İHTİMALİN VARSA O İHTİMAL DAHİLİNDE HAMLE YAPMALISIN" gibi? Yani diyelim ilk elde ilk atan 8 kupa attı, sonraki adam elinde 8 veya daha fazlası yok diye 3 kupa attı, sıra bende. Benim elimde papaz kupa, kız kupa, 4 kupa ve 2 kupa var. Son adamda da as olduğuna eminim. Bu kartlardan hangilerini atabiliyorum?

Uzun oldu ama basit bir soru, bu acemiye yardım eli uzatın. Teşekkürler...

 
papaz kupa ve kız kupa atabilirsin.. buna "üste çıkma zorunluluğu" denir..


  • bigman  (20.12.12 19:56:56 ~ 19:57:32) 
Bi öncekinin attığı değil yerdeki en büyük kartı baz alınıyor bizim kahvelerde.
Yani papaz veya kızını atmak zorundasın.

  • nickini vermek istemeyen uye  (20.12.12 19:57:39 ~ 19:58:09) 
yerdeki en büyük karttan daha büyüğü varsa, büyüğünü atarsın. elinde yüksek kart varsa yükseltme zorunluluğu var ama yükseltemiyorsan istediğini atıyorsun.


  • Sarix  (20.12.12 19:58:48) 
her kağıtta büyümeli, kozda büyümeli gibi seçenekler başta konuşulursa ona göre oynanır. bizim burada iki türlü de oynanır.


  • inanmazsan inanma  (20.12.12 20:05:47) 
Çok teşekkürler. Hepiniz en açıklayıcı cevapları verdiniz.


  • aguilas negras  (20.12.12 20:16:05) 
"Büyütmek mecburdur" kuralın bizdeki adı.

Bu kural olmadan oynanırsa oyunun tadı çıkmaz. Kağıtların eşit olarak dağıldığını varsayarsan kuvvetli ihtimalle As, Papaz ve Kız iş yapar. Belki birisi deneme amaçlı kızını kaptırır, Vale el alır. Kalan 8-9-10 gibi kağıtlar yem olur.

Ama bu kural olursa doğru ve şanslı bir "dürtme" sonucu küçük kağıtlar da el alabilir, şansa da bağlı olarak daha derin bir strateji içerir.
  • cakabo  (20.12.12 20:29:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.