[]

haşhaşlı ekmek/çörek tarifi bilen var mı

yurttayken ıspartalı bi arkadaşımız getirirdi bu çöreklerden eklediğim fotograftaki gibi görünüyodu ne ekmek gibi ne pasta gibi bi şeydi. ben bugün internetten bir tarife bakıp yapmayı denedim olmadı biraz sert oldu tadı da istediğim gibi olmadı sizin bildiğiniz denenmiş bir tarif var mı?
not: ölçüler belirli olsun; aldığı kadar unun ne kadar olduğunu bilmiyorum



 
hamuruna maya katılır. ekmek hamuru kadar cıvık olmalı. hamur mayalandıktan sonra 3 parçaya ayırıyorsun. ilk parçayı bir tepsi üzerinde tepsi kadar açıyorsun bir parmak kalınlığında. aralarına haşhaş sürerek 2.parçayı araya haşhaş sürüp üçüncü parçayı da üstüne koyuyorsun. elinle 3 parmak genişliğinde kesip kıvırarak pişireceğin asıl tepsiye yerleştiriyorsun. bütün hamur bitene kadar yapıyorsun. 180 derecede ısıt.


  • inanmazsan inanma  (20.12.12 19:49:13) 
nokul ısparta diye aratınca çıkar nokul onun adı :)


  • Sarix  (20.12.12 19:53:10) 
pide fırından ekmek hamuru alsam olur mu? çünkü hamur yapmayı beceremiyorum


  • coca cola  (20.12.12 20:03:22) 
olur. mayalıysa olur. eline yağ sürerek aç. yapışmasın. bizimki nokul değil. nokula ceviz ve şeker katılıyor:)


  • inanmazsan inanma  (20.12.12 20:10:24 ~ 20:10:50) 
tamam o zaman :) benim yediğim de şekerli ya da cevizli değildi ekmem hamuruyla deniycem


  • coca cola  (20.12.12 20:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.