[]

yeni doğan çocuğu karda dışarı çıkarma

epey saçma duruyor ama yine de sorayım.
yeni doğmuş, 1 yaşın altında bebeyi karlı havada çıkarıp karda kışta gezdirmek oynatmak hatta kara sokmak onun bağışıklığını güçlendiriyormuş.
aslı astarı var mıdır bu olayın?
mikrop kırılıyor diyolar:D merak ettim çok saçma ama.

 
karlı ama güneşli havalar olur. çıkar bence de. çeliklemek denir eskiden doğduğunda buzlu suya sokarlarmış da tabi o uç bir örnek :) yine de bu dünyada yaşayan bir canlı olduğuna göre bu dünyayla temas etmesinde bi sakınca yok bence. tbi çocuğu al burnunu karlara, çamurlara sürt, ensesinden kar dök demiyorum. normal sakin bir gezi. zaten yeni doğmuş dediğinle bir yaş altı dediğin çok ayrı kavramlar. 10 aylık bebekler yürüyebilir, konuşabilir, artık birer bireydir. kendi bile çıkıp karda oynamak isteyecek hale gelmiştir zaten. hepsi değil tabi bazı bazı.
neden benim aklıma böyle sorularda aşırı kötü şartlarda doğup yaşayabilen insanlar geliyor ki? afrikadaki çöp dağlarında doğup büyüyen çocuk nasıl yaşayabiliyor yarabbim.

  • kediebesi  (20.12.12 14:26:41 ~ 14:35:26) 
rusyada yapıyorlar sanırım onu. ya da böyle çok karlı, soğuk ülkelerde. o kadar soğuğa dayanabilmelerinin sebebi bu olabilir. sobalı odadan diğer sobalı odaya giderken bile battaniyelere sarılarak götürülen nesil olarak, bağışıklığımızın güçlü oldugu söylenemez.


  • vejeteryanvampir  (20.12.12 14:28:04) 
finladiyada gördüm daha 20 günlük bebekle karda kışta geziyolardı. ha ama onlar genetik olarak kara kışa dayanıklı zaten, ayrıca öyle yapmalılar ki çocuğun bünyesi alışsın. hayatının 4te 3ünü karla kaplı geçirecek. nitekim 3-4 aylık olduktan sonra korunaklı bir şekilde açık havada-balkonda vs uyutuyorlarmış ki iyice alışsın.
bırak karı soğuğu, bizse 40ı çıkmadan, kapıdan dışrı çıkarmayız.

bence -ki ben çocuğum olduğunda öyle yapacağım- iyice giydirip dışarı çıkarmak gerekir ki alışsın. ha bu demek değildir erzurumlular gibi buzlu suya sokup çelikleme yapalım.
  • halanne  (20.12.12 14:38:48) 
cocuk kırkını gectiyse, cıkar gez dolaş birşey olmaz


  • primetime  (20.12.12 14:53:43) 
Ben kendi çocuğumu çıkartıcam valla. 500 derecelik evlerde hapis tutuyolar ufacık çocukları sonra en ufak bir şeyde aman bizimki hastalandı. Sanki erzurumda yaşayan bebekler soğuktan donarak ölüyor amk.


  • roket adam  (20.12.12 15:08:58) 
annem beni çıkarmış, karda leğen içinde kaydırmış fln.
sonra zatürre olmuşum.
ama hayatımda başka hiç ağır hastalık geçirmedim o ayrı. ama bu yüzden olmayabilir o da ayrı.
çıkaracaksan bile çok uzun kalmamalı.
  • goldentitan  (20.12.12 15:39:31) 
Zaature olur cikartma


  • porn star  (20.12.12 17:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.