[]

şampiyonlar ligi kura çekimi provası eşittir gerçeği

hacılar,

dün yapılan prova ilen bugünkü yapılan kura tamamen aynı. işin aslı astarı nedir? bir bileniniz tahmin yürüteniniz var mıdır?

twitter.com

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net

twitter.com

 
onceki senelerde de buna benzer olaylar olmustu. hep bu tur kuralarin ayarlandigi, rating bilmem ne ile ilgili ayar cekildigi aslinda gercekte bir kura olmadigini soylenegeliyor.

cok da sasirtici bir seymis gibi gelmiyor bu tur iddialar bana. neticede milyar dolarlarin dondugu bir sektorden bahsediyoruz.
  • entrapmen  (20.12.12 12:47:00) 
photoshop bence.
ben hiç sanmıyorum böyle ayarlama vs. yapacaklarını.
ayarlama yapsalardı, real ile man u yu eşleştirmezlerdi.
  • benaslindayohum  (20.12.12 12:48:59) 
tahmin edecek bir şey yok tesadüf, zaten bazı durumlarda takımların sınırlı sayıda eşleşebileceği takımlar oluyor. iki eşleşme şansa tutsa sonra bir iki tanesi ülkedaş takım veya aynı gruptan çıktığı takımla eşleşemez kuralından dolayı kurasız eşleşse gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten. dikkat ettiysen milan geldiğinde doğrudan barca'yı verdiler mesela.

@benaslindayohum

photoshop olmadığından eminim, kura çekilmeden önce paylaştılar ve kura sırasında tek tek sırayla tuttu. yani kura sırasında o görüntü elimizdeydi zaten.
  • ocanal  (20.12.12 12:49:07 ~ 12:50:12) 
fotoşop değil. dün ve kuradan 2 saat önce de paylaşılan foto var twitter hesabında. ocanal'ın dediğin gibi sınırlı sayıda seçilim bu türden bir olasılığı doğurmuş olabilir.


  • sakabilmemneyi  (20.12.12 12:53:21) 
fotoşop deil, kuralardan önce bakıp yorumladıydık biz bunu.


  • orange coffee  (20.12.12 12:54:42) 
ayrica (bkz: #31386096)

elbette sans faktoru de olabilir ama ayni sirayla aynen cikmasi? ehh.

gectigimiz senelerde yine benzer sekilde forumlarin birisinde paylasilan tablo vardi. gerci orasi daha komplo teorisi kokuyordu ama...

forumlardaki tartismalara cok girmemek gerek. neticede tum olasiliklari farkli yerlere yazip sonrasinda aha bildim demek de mumkun.
  • entrapmen  (20.12.12 13:03:22) 
@entrapmen

aynı sırayla çıkmamış ki,

www.uefa.com
  • ocanal  (20.12.12 13:08:06) 
fenerliyim ama fanatik değilimdir
5 saat önce twitterda birisi şunu yazdı
"Günaydın.Bugün kura çekimi var. Ve Aysalın ortağı İNFANTİNO bugün sıcak topla GS ye schalke yi çekecek..Görüp izleyelim.. "

hani tesadüf olabilir, salladı tuttu olabilir ama ilginç gerçekten.
  • Deathklaat  (20.12.12 13:09:13) 
Aynı ülke takımları gibi bir kısıt olmasa toplam 7! = 7x6x5x4x3x2x1 = 5040 olası kura sonucu oluyor. Şimdi hesaplayamayacağım ama, ekstra kriterleri de koysalar nereden baksan 1000 farklı olası kura vardır diye tahmin ediyorum. Bu 1000 olasılığın içinden dün çekilenin gelmesini tesadüf olarak yorumlamak bence fazla iyimser bir yaklaşım.


  • long live rock n roll  (20.12.12 13:45:38) 
UEFA gerizekalı mı ki milletin eline koz versin böyle bir şey yaparak? Yapılıyorsa bile böyle olmaz merak etmeyin, Türkiye Futbol Federasyonu gibi önce Biletix'ten süper final fikstürünü yayınlayıp sonra apar topar geri çektirmezler.
Tesadüf ama inanılmaz bir tesadüf değil.

  • montreal  (20.12.12 15:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.