[]

Kopek Onerisi

Kopek almak istiyoruz ancak bir apartman dairesinde yasiyoruz. Soyle guzelinden bir yavru alip eve gelip egitim veren sirketlerden biriyle anlasmak var aklimizda. Alti ayligi gecmeyecek sekilde hayvan bagislayan varsa guzel olur. Golden, alman kurdu, Sibirya kurdu tarzi bir sey bakiyorum.




 
cesaret kırmak gibi olmasın ama apartman dairesi için çok uygun değil saydığınız cinsler.


  • Sarix  (19.12.12 21:39:37) 
apartman dairesine uygun olmamasının yanısıra daha önce köpek bakmadığınızı tahmin ediyorum. eğer yanılmamışsam saydıklarınızdan golden dışındakiler ilk defa köpek bakacaklar için hiç uygun değil.
sibirya kurduna tr'de bakmak hayvana eziyettir. buzu güneş altına koymak gibi bir şey.
alman kurdu iş köpeğidir. günde en az 2 saat egzersiz yapması şarttır.

golden alabilirsin bak. ya da labrador fln. ki bunları yetişkin olarak da yavru olarak da barınaklarda bolca bulabilirsin.

eğer köpekle ilgili bir hedefiniz yoksa (iş köpeği, arama kurtarma köpeği, şov köpeği, çeşitli köpek aktiviteleri ve yarışmaları vs.) köpeğin cins olması hatta safkan olması bile önemli değildir.

köpek köpektir.
  • goldentitan  (19.12.12 21:44:09) 
sadece itaat seviyesi icin bile golden alinabilir ancak daireniz kucukse bu karari yeniden gozden gecirmek isteyebilirsiniz. bir de daha once kopek bakmadiysaniz soyleyeyim. hayatiniz tuy olur. o kadar cok tuy ki oyle boyle tuy degil o derece tuy yani. nasil anlatacagimi bilmiyorum, cok tuy :( sirf bu sebepten labradora yonelebilirsiniz, en azindan tuyleri kisa, daha az kokuyor ve bence cok daha guzeller. itaat belki goldendan birazcik daha dusuk olabilir ama her sekilde cok eglenceli hayvanlar, hele ki iyi egitirseniz pisman olmazsiniz diye dusunuyorum.


  • freya  (19.12.12 22:15:56 ~ 22:16:44) 
Petşoptan köpek alma sahiplen bence madem bakıcaksın daha faydalı be anlamlı olsun birsürü barınak var


  • gündüz m  (19.12.12 22:24:44) 
Bence olucaktı o be *


  • gündüz m  (19.12.12 22:36:03) 
günde 2 kere dışarı çıkıp gezdirebileceksen, 2-3 saatini ayırabileceksen bu hayvanları besleyebilirsin.
bunun dışında alman kurdu da en az golden kadar çabuk öğrenir, hatta daha çabuk öğrenir.
gündüz evde olamayacaksan, köpek yalnız kalacaksa akşama kadar, bence köpek alma.
  • de jure  (19.12.12 23:05:52) 
bunlarin hepsi bahce kopegi maalesef.
sibirya kurdu ilk kez kopek besleyecekler tarafindan tavsiye edilmez. biraz baslarina buyruk ve zor egitilirler
alman kopekleri psikopat derecede akillidirlar, fakat oyun oynamak hayvan icin bir doyum kaynagi degil. kendisi bildigin gorev hayvanidir, bir gorevi yapmaktan hoslanir. cocuklarla iyi gecinir.
golden ise otistiktir. akilli ama daginik dikkatli. cabuk ogrenir. cocuklarla iyi gecinir. egitimi kolay, bakimi zordur taramak filan lazim hep. evin amina koyma potansiyeli cok yuksektir. evi temizlemekten helak olursunuz. hele ilk alti ayinda uyutmaz.
  • yirtik foto  (19.12.12 23:58:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.