[]

ingiliz konsoloslugu is basvurusu icin onyazi

ben hayatinda hic onyazi yazmamis, cv ve onyazi iceriklerini cok samimiyetsiz buldugundan bi turlu de bu isleri beceremeyen ve ingiliz konsoloslugunda bir pozisyona basvurmak isteyen kafasiz bir insanim.

onyazi yazarken hitap ve uslup nasil olur hic bilmedigim gibi, nelerden bahsedilir napilir bunlari da bilmiyorum. her turlu oneri ve yardima acigim. simdiden de cok tesekkur ediyorum.


 
ingilizce yazacağını varsayarsak:

başvurunu görecek kişinin adını biliyorsan 'dear mr/ms' bilmem ne, bilmiyorsan 'dear sir/madam',

bilmem ne sitesinde gördüğüm şu şu pozisyona başvurmak için yazıyorum. bu pozisyona şu nedenle başvurmak istiyorum. ingiliz konsolosluğunu tercih etme nedenim ise şu.

bu işe cuk oturacak deneyim ve skill'lere sahip olduğuma inanıyorum (bu paragrafta yaptığın gönüllülük ve stajlardan ve eski işlerinden bahsederek işin person specification bölümünde istenen koşullara sahip olduğunu göstermen gerekiyor).

şu şu tarihte işe başlayabilirim ve görüşme için müsaitim.

eğer hitap ettiğin kişinin adını biliyorsan 'yours sincerely', bilmiyorsan 'yours faithfully',
adın soyadın

ingiltere'de kullanılan standart covering letter aşağı yukarı bu. istersen kendi iş başvurularımda kullandığım örneklerin birini gönderebilirim.
  • slackerbitch  (19.12.12 23:41:02 ~ 23:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.