[]

kızılderililer

Amerika, Avrupalılar tarafından keşfedilmeden önce orada yaşayan yerliler oraya nereden gelmişti? onların Avrupa'dan haberi var mıydı?




 
biyerden gelmediler, oradaydılar. ama diyorsan ki en başa dön. hepimizin kökeni afrika. avrupadan haberleri yoktu. avrupalıların da onlardan haberi yoktu.


  • aeroflot  (19.12.12 14:50:45) 
kavimler göçünde türkler orta asyadan dört bir yana dağılırken, kuzeyi rota bilmiş türk kavimleri bering boğazının da buz tutmuş olmasıyla önlerini alamamışlar amerikaya kadar yardırmışlar diye bir rivayet var.

atatürk'ün bununla ilgili araştırmaları olacaktı yanılmıyorsam.
  • groundhog day  (19.12.12 14:54:23) 
Türkmüş onlar. göçmüşler :)


  • mea maxima culpa  (19.12.12 14:54:59) 
kızılderililer türk diyorlar ama :)
bir rivayate göre,orta asya'da büyük göç başladığında bir grup alaska üzerinden amerikaya geçmiş ve işte orada hayat başlamış filan.
ama tabi sadece bir rivayet.hiç bir kanıt yada delil yok ortada buna dair.
  • bana da bu yakisir  (19.12.12 14:56:30) 
bering boğazından geçiyorlar evet bu bir rivayet değil. journey of the man de izleyebilirsiniz mesela.


  • kediebesi  (19.12.12 15:21:55) 
samanliga dogru uzanan dedemlerin bi hikayesi var.

taaa zamanlar ötesinde mogolistan-kazakistan-tataristan arasinda yasarlarmis, yeri kesin belli degil, göcebelermis, havalar cok soguyunca göc etmeye baslamislar, bi dagin iki yamacindan ayrilmalari gerekiyomus, grubu ikiye ayirmislar, dumanla ve güvercinle haberlesiceklermis , hangi yer daha iyise diger grup onlara haber etcekmis.

dedemlerin grubu simdiki tataristana gelmisler belki 5 bin yil öncesi.

diger gruptan haber alinamamais, ta ki bi gece rüyasina girmis klan samani utu arik in.

diger gruptanmis, buzullarda yürüyüp, yesillikler diyarlarina gitmisler, kirmizi geyikler, cengel boynuzlu mandalari görmüsler.

o sürüleri takip etmisler, totemler yapmislar, gruplari cok ufakmis yerlesmisler kizil topraklara. mutlularmis. gel zaman git zaman bi güvercin cikagelmis ayaginda haberle, sarp dik kayaliklar, alabildigine kizil topraklari resmediyomus, kiti hanga nin isareti varmis altinda. "bizler baska topraklara geldik, ayrildik, yeni bir dünya bulduk" demisler.

her samanda o klandan rüyalar görürmüs, yörük olarak yasamislar, büyümüsler, ayrilmislar, tüm amerikadaki klanlar böyle cikmis.

biz her sene kiti hanga icin atesler yakar, bezler baglariz.
  • serabetan  (19.12.12 15:23:46) 
bir de ninemin sirtinda ortasi yuvarak bi kaplumbaga dövmesi vardi, her kusakta yapilir ailede, bu da türk-klan gelenegindendir.

suna benzer

2.bp.blogspot.com
  • serabetan  (19.12.12 15:30:27) 
kavimler göçü'nden önce amerika'da kimse yok muydu yani? bu sonucu mu çıkarmalıyız.


  • yetkili birine benzeyen abi  (19.12.12 15:44:21) 
insanlığın afrikadan dünyaya yayıldığına inanılıyor. kimileri afrika ile birlikte yedi farklı kaynak olabileceğini de iddia ediyor ama biz kendi atalarımızı afrikaya kadar takip edebiliyoruz genlerimizde. o sırada başka kıtalarda neandartaller vardı mesela bize çok yakınlar ve homo sapiensle aynı dünyayı paylaşmış hatta karşılaşmışlar ama soyları tükenmiş. yani fikre göre evet biz afrikadan çıkıp oralara gitmeden orda kimsecikler yokmuş, yersen.


  • kediebesi  (20.12.12 01:33:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.