[]

Bilgisayar kapalıyken gelen ses

Dell marka 6 aylık laptopum var. Dün gece sessizlik çöktüğünde sssss sesini çıkaranın bilgisayarım olduğunu fark ettim. Elektriği takınca ses gidiyor. Çıkarınca başlıyor gene. ıslık gibi... pili çıkarıp taktım ses gene gitti. elektriği tekrar takıp çıkarınca başladı. sabah kalkıp elektriği çıkardığımda ses yoktu.

ses çıkarken şurda görülen 2 numaralı led yanıyor. support.dell.com
ses yokken yanmıyor.

ne olabilir? dell'i arayacağım bir daha olursa ama merak ettim.

edit: harika...
"1—Bilgisayarınız sabit sürücüdeki verileri okur veya oraya veri yazarken yanar.
NOT: Veri kaybını önlemek için, Sabit Sürücü ışığı yanıp sönerken bilgisayarı kesinlikle kapatmayın."

 
bilgisayarı kapatırken bataryayı da sökmeyi denesek ?


  • zazazaraeta  (19.12.12 15:22:20) 
disk çalışıyor. bilgisayar kapalıyken diskin çalışası saçma. servise götürün bence.


  • cari kacik  (19.12.12 15:45:12) 
bataryayı sökünce ses gidiyor ama baksanıza uyarıda "bu ışık yanarken kapatmayın" diyor. pili sökmek iyice bozmasın.. ayrıca ben kapanmasını bekleyemem ki her seferinde. amelelik olur yani bu.

bir de bilgisayarı 15:00 gibi bi saatte kapatmıştım. gece 2'de fark ettim bu sesi... bi ariyim iyisi mi :/ başka sorunları da var zaten.
  • supergirl  (19.12.12 16:11:21 ~ 16:12:05) 
bilgisayar çalışırken mi geliyor yoksa uyku modunda ya da beklerken mi?


  • ned flanders  (19.12.12 16:12:10) 
uyku modu değil. kapalıydı. hatta ben de acaba deyip açıp kapattım. ama yine çıktı o ses.


  • supergirl  (19.12.12 21:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.