[]

satranç öğrenmek istiyorum

abi satranç öğreneyim diyorum ama internetten falan öğrenilir mi bu meret? çevremde hiç oynayan yok sanırım denk geldikçe soruyorum ama hep çakal çukal batakçı okeyci adamlar var. önce kurallarını fln öğrenip biraz internette pratik yapsam? alternatif olarak internet değil de chessmaster işe yarar mı?




 
Türkiye satranç federasyonun muydu neydi tam hatırlamıyorum bir sitesi vardı t.c kimlik veriyorsun işte sana lisans gibi bir şey ayarlıyorlar -ücretsiz- tabi öncesinde sitede ders şeysine giriyorsun. Her ders bir şeyler öğretiyor sana, basit taktikler taşlar vesaire. Sonunda da net üzerinden lisans alıyorsun. Oldukça yararlı oradan çok iyi öğrenirsin. Linki bulamadım şimdi ama biraz çabalarsan bulursun.


  • Harpp  (18.12.12 21:25:01) 
6-7 sene önce iyi oynardım satranç. eniştem antronördü kurslara gittim yarışmalara katıldım vs. ama dediğim gibi 6-7senedir ıynamıodum. geçende bi arkadaş dedi biliyosan gel oynayalım ben de yeni öğrendim internetten dedi. eleman yeni beni:)

hem de baya zekice oynadı taktik,teknik vs. velhasıl; öğrenilir internetten:d
  • merkezefendi  (18.12.12 21:48:26) 
J.R. Capablanca nin satrancin esaslari kitabi da baslangic icin yararlidir.
Eger niyetinde daha ciddiysen bir satranc kulubune (okul kulubu degil) katilman en hizli ve etkili yol olur.

  • sAINT  (19.12.12 15:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.