[]

kağıt hileleri

el becerisi gerektirmeyen cinsten olanları arıyorum. tşk.




 
52'lik deste alınıp karıştırılır. karıştırma bittikten sonra göz ucuyla çaktırmadan en alttaki karta bakılıp akılda tutulur. sonra kağıtlar masaya rastgele yayılır. ama o baktığınız en alttaki kağıt gözden kaybedilmez. numara yapılacak kişi de onun en alttaki kağıt olduğunu fark etmemelidir yayarken. böööyle karman çorman ediyor gibi yapıp onu kaybetmemelisiniz.

karşıdakine diyeceksiniz ki, "ben şimdi sana her dediğimi yaptıracağım, ben kart isteyeceğim, sen de benim istediğim kartları vereceksin" ve o en altta baktığınız kartı isteyeceksiniz. mesela maça 10. "bana maça 10'u ver" diyeceksiniz. tutup bir kart verecek. tesadüfen o kartı verirse zaten "aha bak maça 10 dedim verdin" dersiniz. ama bu 52'de bir ihtimal, yani epey düşük. diyelim ki kupa kızını verdi. göstermeden elinizde tutup, "şimdi de kupa kızını ver" diyeceksiniz. yine bir kart verecek. diyelim o da karo 8. "şimdi de karo 8'liyi ver" diyeceksiniz. istediğiniz kadar uzatabilirsiniz bunu ama boku çıkar o zaman 4-5 kart isteyin yeter. en son sinek 2 verdi mesela. "sinek 2'yi de ben çekeyim" diyip o gözden kaybetmediğiniz en alttaki kartı (maça 10) alacaksınız.

şu anda elinizde istediğiniz bütün kartlar var. tek tek "ne istedim senden?" diyip söylenenleri tek tek açın.
  • kibritsuyu  (18.12.12 14:39:16 ~ 15:11:34) 
bu karıştırırken en alttaki kağıda çaktırmadan bakma numarası çok tutar.

bu numara için kurbanla karşı karşıya oturuyor olmak lazım. yanınızda kimse olmayacak.

karıştırın yine. en alttakine çaktırmadan bakın (maça sekiz olsun). sonra iki elinizi de desteyle birlikte arkanıza götürüp baktığınız kağıdı ters çevirerek en öne koyun. destenin her iki yüzünde de açık kart olsun. 51 tanesinin yüzü size bakacak, karşıdakine bakan teki ise sizin karıştırırken baktığınız. "bak bu maça sekiz" diyeceksiniz mesela. aynı anda size bakan taraftan da diğer kartı görüyorsunuz (o da kupa beş olsun). ama karşıdaki bunu bilmiyor. yine elinizi arkaya götürüp az önce baktığınız kartı yine ters çevirerek en önce koyacaksınız. "bak bu kupa beş". desteyi düzgün tutup yamultmamanız gerekiyor. böyle böyle arkanızda çevirdiğiniz halde bütün kartları biliyor gibi olacaksınız.
  • kibritsuyu  (18.12.12 14:49:27) 
yine aynı trick. kağıtları karıştırın. bu sefer en alttakine bakmayın. destenin herhangi bir yerinden bir kağıt çektirin. baksın. sonra elinizde kalan desteyi herhangi bir yerinden kesip (kendiniz keseceksiniz) çektiği kağıdı göstermeden oraya koydurun. bu sefer de desteyi keserken elinize aldığınız yarının en altınaki karta bakacaksınız. sonra desteyi alıp yalandan bi karıştırın. ökküz gibi karıştırmazsanız bu ikisinin (sizin baktığınız kart ile onun koyduğu kartın) birbirinden ayrılması düşük ihtimaldir. şöyle bir iki çevirin. sonra da kartları en üstten başlayarak masaya tek tek açın. sizin baktığınız karttan sonraki kart onun koyduğu kart olacaktır. tek faul, karıştırırken bu iki kartı birbirinden ayırmış olmanızdır. ama dediğim gibi öküzlemesine birbirine geçire geçire karıştırmazsanız ayrılmaları zordur.


  • kibritsuyu  (18.12.12 14:53:07 ~ 15:14:12) 
hikayeli olan var bende de..

desteden, 4 As, 4 Kiz, 4 Papaz, 4 de Valeyi ayir.

ondan sonra hikayeye basla: karli bir gunde, bir koyde 4 odali bir pansiyon varmis. bu pansiyona sadece kardan dolayi yoluna devam edemeyecek insanlar ugrarmis... kapi calmis, ve iceri 4 tane asker girmis (4 as.) otelin sahibi bu 4 asi 4 ayri odaya yerlestirmis. (burda 4 asi sirayla yuzleri size donuk sekilde yanyana ve alt alta koyacaksin. 1-2 yanyana, 3-4 hemen onlarin altina)
sonra gene kapi calinmis ve 4 tane kiz gelmis, otel sahibi bu 4 kizi, 4 odaya, askerlerin yanina yerlestirmis.. (burda gene kagitlarin yuzleri size bakacak sekilde aslarin uzerine teker teker koyun) sonra 4 papaz ve 4 vale.. sonra bu durumu goren ve otelin sahibini kiskanan otel calisani polise haber vererek, yapilanin ahlaki olmadigini evli olmayan kizlarla 3 adami ayni odaya koydugunu soylemis.. (bu sirada kagitlari sirayla elinize alacaksiniz. 1nci deste, 2nci, 3ncu ve 4ncu.. hepsini ust uste koyacaksiniz.. (trick burda devreye giriyor, en arkadaki kagidi en one alip, bu sekilde istediginiz kadar kagidi karistirin. ama trik bu, en arkadaki kagitlari one dogru karistiricaksin). sonra otele polis gelir ve otelin sahibini sorguya ceker.. sonrasinda otel sahibi, boyle bisey yapmadigini ve her odaya ayni kisileri yerlestirdigini soyler ve tum odalari teker teker polis icin acar:
burda teker teker gene 1-2-3-4 seklinde kartlari en arkadan one dogru yuzleri size bakacak sekilde acarsaniz, aslarla aslar, valelerle valelerin kaldigini goreceksiniz.
guzel bi tricktir, umarim anlatabilmisimdir.
  • uyku semesi  (18.12.12 15:00:23) 
sıraya sizilir deste sonra 100 kere kesiyorsun istediğin yerden, yani yarıya kesip alta kyuyorsun.. en sonunda yine aynı şekilde sıralı geliyor


  • eja  (18.12.12 16:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.