[]

Selülit

Bu selülit olayında işe yarayan bir tedavi/krem/hap vs var mı?
var mı cidden, var mı?

edit:
kahve ayda 2 bardak
kola ayda 4 bardak
çay günde 2 bardak (acayip derecede açık)
günde 20 dakika spinning
su günde en az 1 litre


demem o ki, bana onu kes, bunu azalt demeyin. tedavisi, hapı, kremi vs varsa onları söyleyin.

tenk yuuu

 
kahveyi azaltın !?


  • nicin ben  (31.12.08 10:49:40) 
kola da selülit yapıyomuş.


  • ymerdiveni  (31.12.08 11:03:51) 
yatakta bacakları duvara dikerek kuru kuru keselemek (nedenini ben de bilmiyorum)
banyoda sıcak su akabinde soğuk su şoklaması
normal masaj
daha az kahve
daha az kola
  • kabablanka  (31.12.08 11:11:27) 
bunlar günah keçileri olabilir ama selülitin asıl nedeni rafine edilmiş gıdalar tüketilmesindendir. buna şeker de dahil. kafein çok sık tüketilmesi gereken bişey değildir. yani içinde hem şeker hem de kafein bulunan şeyler sağlığa kesinlikle zararlı olduğundan (şeker tatlı bir zehirdir!) selülit oluşumunu tetikleyebilir.

beslenme biçiminizi değiştirmeniz ve egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor. un, pirinç, beyaz undan yapılmış ekmek, patates gibi gıdaları hayatınızdan çıkarmanız lazım.

ülkemizde yetiştirilen pirinçler uzakdoğudaki gibi olmadığından sağlığa zararlı. patates, unlu yiyecekler, pirinç, beyaz un içeren ekmeklerin glisemik endeksi çok yüksek olduğundan vücutta istenmeyen etkiler yaratabilir. ben diyeyim şişmanlık, yağ dengesinin bozulumu, kolesterol, yüksek tansiyon, cilt bozuklukları vs...


hap ve krem hiçbir şekilde selülite etki etmez ayrıca. kaynağını yok etmediğiniz sürece!
  • trista  (31.12.08 12:29:00 ~ 12:29:33) 
yeme, içme, krem, yağ vs.. negatif ya da pozitif etkilerde bulunsa da asıl sebep aileseldir. yani genel olarak anneniz/teyzeniz/halanızda selülite müsait bir yapı varsa sizde de olması çok normaldir. zaten selülite yatkın bir vücut tipiniz varsa ne yaparsanız yapın diğer insanlara göre şanssızsınız bu konuda maalesef. ancak yediklerinize içtiklerinize dikkat ederek ya da kremdir, yağdır, spordur destekleyerek bir nebze azaltıp kontrol altına alabilirsiniz.

mevcut selülit kremleri hakkında ayrıntılı bilgim yok, ancak lahana yağı ve anti selülit yağı kullanan arkadaşlarım ve annem var. işe yaradığını gördüm ve duydum.
  • triacilgliserol  (31.12.08 13:26:38) 
selülit kremleri düzenli kullanıldığında işe yarıyor ama genelde pahalı oluyorlar.
ben hayvansal içerikli olmayan bir ürün peşinde olduğumdan (veganım), yves rocher'nin intervention anti–cellulite kremini kullandım ve işe yaradı, öneririm: www.yvesrocher.com.tr
yeşil kahve çekirdeği özü ve bir şeyler daha içeriyor, selülitli bölgelere sürünce ilginç bir serinlik hissi veriyor :)
serinin diğer ürünleriyle (peeling şeysi vs) birlikte kullanılırsa daha etkili olur sanırım.
krem vs yanı sıra düzenli egzersiz yapmak da önemli.
  • zen spider  (31.12.08 22:31:48) 
kahve sürün banyodan sonra, türk kahvesinin telvesini. ilginc ama içince selülit yapan şey sürünce azaltıyor. bir de çok fazla su içmelisin bir litre yetmiyor. bende de var bazı donemler gunde 3litre su içiyorum ve azalıyor. bir de clarinsin kremini öneririm. lpg falan yaptıranlar da var ama onu bilemiyorum denemediğim için. sigara içiyorsan o da çoğaltıyor malesef.


  • likeinme  (03.01.09 01:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.