[]

Yazılımcılara soruyorum

1-"hangi alana yönelmeliyim" sorusuna cevabı nasıl verdiniz?web mobil programlama vs. derken çoğu dil ilgimi çekmesine rağmen hangisine yönelmem gerektiğini bilmiyorum.siz nasıl seçtiniz?
2-Android yazılımı geliştirme işinde para nasıl kazanılır.yani iş ilanlarına bakınca sektör geniş gibi android geliştirmiş eleman vs. yazılıyor ama web gibi belirli bir getirisi var mı?yoksa biraz daha keyif alındığı için mi uğraşılıyor?
3-Webe yöneldim desem Türkiyede grafiği tasarımı programlaması hepsini aynı adam yapıyor.grafiğin iyi değil.programlamasını öğrenmeye öğrenirim ama grafik yüzünden iyi bir tasarım yapamam gibi geliyor.Şu an sektör olarak revaçta olan da web gibi.webe yönelsem tasarım işini zamanla halledebilir miyim?


 
1-Oyun oynuyodum, niye yapmayayım dedim. Sonra dur o zaman PS sistemler olsun dedim. Sony fanboyluğu sağolsun.
3-Şirketlerin grafikerleri var zaten sen bişey yapmayacaksın.

  • heritage  (17.12.12 17:28:15) 
kodculukla grafikcilik tamamen ayrı bi dal.kim yapıyormuş ikisini profesyonel anlamda?


  • mehmetoloji  (17.12.12 17:31:37) 
oyle biryere yonel ki liseyi yeni bitiren bebeler egitimsiz alaylilar senin isi yapamasin bu mobile ve web olmamali gordugun gibi bu durumda bilgisayar grafik alani ii gibi opengl ve c++ ya da embeded de olabilir saf programlamaya yonelik alanlarda yigilma cok olur meslek liselide gecer. temel opengl kullanmak icin bile matrix ve 3d den anlamak gerek.

bizde meslek liseli dgsli elemanlar vardi harbi yazilimda iidiler cunku adamlar bunla vakit gecirmis ama bir algortimayi ne bileyim mesela simulasyon algosunu okuyup anlayip yazamzlardi beceremiyorlardi bu tip seyleri. sen d boyle bir alan sec ki 3 gun sonra yerine bir myo luyu almasinlar daha ucuza

quantum algoritmalara yonel desem tr de herhalde duzgun algoritma gelistiren
kurum bile yoktur genelde sql e gire cika yalama olmus heryer.

ayrica android oyun da yapabilirsin emin degilim ama android icin de opengl portu vardi
  • mazungu  (17.12.12 17:38:35 ~ 17:42:06) 
Grafik işi ne yazık ki ele ayağa düştü millet 10 TL ye 5 TL ye iş alır oldu.

Web tasarım işi de ne yazık ki ayağa düştü. Aynı şekilde komik tutarlara işler yapılıyor.

Hiç bitmeyecek meslek aslında internet ve cep telefonu yazılımcılığı.

Nedir internet yazılımcılığı? Facebook v.s. yerlere yapılabilecek uygulamalar.
  • white35  (17.12.12 19:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.