[]

Yeğenin ödevine bir el atın!

4. sınıfta okuyan yeğenimden ölçü kabı yapması istenmiş. Biz de 1,5 litrelik pet şişeyi kesip, 100 ml 100 ml artırarak 1 lt'ye kadar gösterdik kenarında.

Neyse sorun şu ki, ödevin sunumunda kullanılan maddelerin hangilerinin doğal madde, hangilerinin yapay madde vs. olduğunu göstermeleri isteniyor. Bu kapta doğal madde olarak ne kullanabiliriz? Bir ağaç dalından tutma sağı yapmak geliyor aklıma, o kadar. Ne ekleyebiliriz sizce?


 
olcu kabinin kapagi var mi?
yuzde yuz pamuklu kumastan ustu kapatilabilir belki.

  • yirtik foto  (17.12.12 16:11:47) 
@eranicus, ölçme kabını sıvılar için yaptığımızdan ıslanır diye kağıt kullanamıyoruz.


  • violetsky  (17.12.12 16:12:50) 
sadece doğal ve yapay mı istiyor? işlenmiş madde istemiyor mu? çünkü işlenmiş maddelerden kullanabilecek daha fazla materyal bulabilirsiniz. ayrıca pamuklu kumaş, kağıt işlenmiş maddelerdir. aman yanlış yapmayın.


  • siyah kan  (17.12.12 17:29:06) 
@siyah kan, pet şişeyi işlenmiş madde olarak kullandık. fikir bulamayınca ağaç dalından tutacak yaptık doğal madde olarak :)

Teşekkürler
  • violetsky  (17.12.12 19:29:32) 
tamam, fakat plastik yapay maddedir :)


  • siyah kan  (17.12.12 19:39:50) 
Plastik yapay, plastik şişe işlenmiş değil midir? :(


  • violetsky  (17.12.12 21:50:47) 
benim bildiğim şu; işlenmiş madde doğal maddelerin işlenmiş hali. işlenmiş olması için hammaddesinin doğal olması gerekir.


  • siyah kan  (17.12.12 22:24:18) 
islenmemis dogal madde mi var kullandigimiz?


  • yirtik foto  (17.12.12 22:51:10) 
@yirtik foto, valla direkt ağaçtan küçük bir dal kullandık.

@siyah kan, yapay olarak değiştiriyorum.
  • violetsky  (17.12.12 23:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.