[]

haberi olmadan kamera kaydına alınmak

dışarıda bizi bizden habersiz çeken insanlara nasıl bi yaptırım uygulayabiliyoruz?

şu sıralar sokak röportajları meşhur. ben istemediğim halde benim görüntümü internette paylaşabilirler mi?


 
görüntünüzü halka açık alanlarda çekebilirler. sokağa çıkarak zaten "görüntü"nüzü paylaşmış oluyorsunuz. aşağılanmanız ya da bu nedenle zarar görmeniz durumunda dava açabilirsiniz tabi.


  • anarsi yureklerde  (17.12.12 15:13:36) 
kişilik haklarınız ihlal ediliyor veya özel hayatın gizliliği ilkesi çiğneniyorsa yayınlayan-çeken tarafı dava edebilirsiniz.


  • 9kuyruklukedi  (17.12.12 15:22:09) 
aklıma geldi merak ettim. yani bazen görüyorum insanları aşağılıyorlar. adam çekme demesine rağmen çekiyorlar filan.


  • kambocya diasporasi  (17.12.12 15:27:49) 
İtiraz etmek için sadece aşağılanmış olunmasına gerek yok sanırım. Zira Google Maps'te street view'a bakarsan bütün araba plakaları ve insan suratları kapatılmıştır, özel hayata ihlal olmasın diye. Sen özel hayatın gereği bir yerde bulunup bunu ailenin bilmemesini isteyebilirsin. Biri de bunu ele verirse, bunun senin onayın olmadan yapıldığını söyleyip dava edebilirsin. Yine de her koşulda davada haklı olabilir misin emin değilim. Yani belki de Google sadece önlem için böyle yapıyor.

Öte yandan; adam sokakta röportaj yaparken yoldan geçen bisürü insan da görüntüye katılmış oluyor. Ya da maç esnasında seyirciler filan çekiliyor. Bu durumlarda nasıl bir yaptırım var bilmiyorum. Türkiye'de bi bok olmayacağı kesin.
  • long live rock n roll  (17.12.12 15:36:54) 
öyle birşey olsa ilk önce ünlüler magazincilere-habercilere dava açardı.


  • milan baros  (17.12.12 15:41:08) 
tv kanallarının yaptığı işlerde o muhite bağlı belediyeden izin alınır genelde. bu izin oradaki herkesi kaydedebilmek anlamına gelir ancak tabii ki aşağılama hakları yoktur. bir mikrofon ve kameranın size uzatılışını kabul edip röportaj verdiğinizde bunun yayınlanmasını zaten kabul etmiş ve göze almış olursunuz ister istemez.


  • irrasyonel kedi  (17.12.12 16:31:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.