[]

eski ev (15-20 yıllık) almanın ne zararı olur

merhaba,
şu an kaldığım apartmanda köpek beslemekle ilgili sıkıntılar olduğu için site içinde olan ama bahçeli ve dubleks müstakil bir ev almak istiyorum.

ankarada batıkent tarafında 180-200 bin tl civarında bu tarz evler var, aynı bölgede yeni apartman daireleri 300 bin tl civarında satılıyor.

şimdi benim merak ettiğim eski ev almanın yeni ev almaya göre dezavantajları neler olabilir, içini yaptırmak dışında?

eski evlerin fiyatı neden düşük oluyor? emlak piyasasından hiç anlamıyorum, kusura bakmayın.

 
Batıkent müstakil evlerinin ucuz olma nedeni eski olmalarından ziyade çok kaliteli olmamalarından dolayı. Bunun yanında pek çoğunun bahçesi de küçük. Eğer kafanıza uyuyorsa ve içini de güzelce yaptırabilecekseniz alın, yaşayın. Güzel bir muhit kendisi. Ancak öncelikli olarak satın almayı düşündüğünüz komşularınızın bahçede köpek beslemenize nasıl yaklaşacaklarını öğrenin derim. Zira pek çok evde kedi bulunabiliyor burada.


  • puro  (17.12.12 14:27:00) 
elektrik ve su tesisatları eskidir, nemden vs. dolayı beton yapı zarar görmüş olabilir. deprem dayanıklılığı için uygulanan yeni tekniklerden mahrumdur, eğer bodrum veya zeminde su tuttuysa temel demirleri çürük olabilir vs. vs.

bunlar ilk aklıma gelenler.
  • thracian  (17.12.12 14:28:15) 
sadece çatıyı aktarmanız bile 5bin-7bin lira gibi fiyatlara geliyor. 15-20 yıllık evin birçok sıkıntısı daha olacaktır.


  • kayranin kedisi  (17.12.12 14:31:09) 
deprem yönetmeliğinden önce yapılmış evlerde bariz bir özensizlik söz konusu olabiliyor.


  • anarsi yureklerde  (17.12.12 14:31:10) 
örnek evler bulup buradan gösterirsen daha mantıklı yorumlar yapabilirim


  • gudumlu anne terligi  (17.12.12 14:33:30) 
kullanılmış oluyor, yıpranmış oluyor. Eskimiş oluyor. Belki deprem yönetmeliğine uygun olmuyor belediye gelip yıkıcaz diyor :) Rutubeti olabilir ses yalıtımı olmayabilir. Elektirik su tesisatı sıkıntılı olabilir. he hepsine baktın bi sıkıntı yok büyük ölçüde o zaman bi zararı olmaz diye düşünüyorum.


  • accorbite  (17.12.12 14:41:43) 
ısı yalıtımı çok iyi olmadığı için yüksek doğal gaz faturası gelebilir


  • ats  (17.12.12 15:10:10) 
eski veya yeni olmasından bağımsız olarak, müstakil evlerin çok derdi oluyor. 6 ay bahçeli bir evde kaldım, illallah dedim. çekilecek dert değil.


  • marcelorios  (17.12.12 16:15:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.