[]

Asus Xp de takılma sorunu

Bir seneyi geçiyor Asus F3 serisi bir laptop almıştım. Vista Premium da beraberinde verildi. Kullanmam gereken programlarla çıkardığı uyumsuzluktan ötürü Vistayı silip Xp yi kurdum. Yalnız bir sorun var. Güç kablosu takılıyken açmaya çalıştığımda Hoşgeldin yazısından önceki ekranda takılıyor. Alttan kaymakta olan şerit biranda donuyor. Bazen aynı sorun usbde bir cihaz olduğunda yada ethernet kablosu takılıyken laptopu açtığımdada tekrarlıyor. Teknik servise götürdüm. Vista kuruluyken herhangi bir problem çıkmadığı için ilgilenmiyorlar. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Var mıdır bir çaresi?




 
senin de belirttiğin gibi xp kurulu ve burda yüksek ihtimal xp sürücüleri ile ilgili bir problem var, mesela bende de vista geldi ben xp kurdum, bazen bilgisayar açılırken usbden birşey takıp- çıkarırken mavi ekranla karşılaşabiliyorum ve verdiği hatada hep sürücü kaynaklı. Asus'un sitesinde belki bir bios güncellemesi (dikkat), ya da güncellenmiş sürücüler varsa şansınızı deneyebilirsiniz.


  • edip  (31.12.08 00:00:24) 
Bios güncellemesi yaptım. Sürücülerdede herhangi bir problem gözükmüyor. Tamamını asus un resmi sitesinden indirdim ama yok olmuyor olamıyor. Lakin bu problem hariç son derece memnunum. Bu güne kadar aldığıma lanet etmedim hiç. Belki bir hal çaresi vardır diye sordum.


  • iustitia omnibus  (31.12.08 00:06:43 ~ 00:07:16) 
Guc secenekleri ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba? Onlari bir kontrol edermisin? Veya ekran kartinin ayarlarinda herhangi bir secenek olabilir mi, fazla guc tuketildiginde korumaya al tarzinda? Cunku ben kendi asus laptopumdan biliyorum, ekran kartina fazla yuklenilip guc tuketildiginde usb'leri koruma amacli * disable ediyor..


  • oligomer  (31.12.08 09:36:13) 
0 216 521 47 25 ist.
0 312 480 6001 ank.

şikayetinizi buraya yapın.
  • sql  (31.12.08 10:47:35) 
ethernet kartının driverından kaynaklanan bir sorun aynı seride notebook kullanıyorum xp yüklediğim zaman farklı driverlar ile çözmüştüm sorunu. atheros diye bi ethernet kartı var bir kaç farklı driver yayınlanıyor sitelerde onlara bakabilirsin.


  • gurselk  (31.12.08 11:05:11) 
bence formatlayıp xp sürücülerini notebook.gen.tr den indirirsen bi sorun kalmaz diye düşünüyorum. ben de f3 sv 240dr kullanan birisi olarak xp driver larımı burdan indirdim hiç bir sorunum yok şu an.


  • rentts  (31.12.08 11:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.